Anvelopele de iarnă

În unele țări, anotimpul de iarnă poate aduce episoade de frig extrem și multă zăpadă. De aceea, a conduce mașina echipată cu anvelope de vară pe aceste condiții poate fi periculos întrucât cauciucul anvelopelor se rigidizează iar banda de rulare nu mai poate asigura aderența corespunzătoare la suprafața carosabilului plin de zăpadă și gheață. De aceea, magazinul nostru online vă oferă anvelope de iarnă.

Caracteristicile distincte ale acestor anvelope sunt benzile de rulare care sunt mai adânci, cauciucul utilizat în fabricație mai dens (și care conține în compoziție un procent mai mare de cauciuc natural și siliciu) și modelul de rulare (care are mai multe flancuri și caneluri

pentru o aderență mai mare). Unele modele de anvelope sunt dotate cu crampoane metalice, încorporate în flancuri. Folosirea acestor crampoane îmbunătățesc stabilitatea vehiculului, asigură o mai bună tracțiune pe gheață dar nu asigură nici un beneficiu în plus în caz de zăpadă mare. În plus, anvelopele cu crampoane produc zgomot mai mare în timpul condusului și deteriorează suprafața carosabilului. Anvelopa de iarnă se recunoaște după simbolul de fulg de iarnă în trei colțuri (Three Peak Mountain Snowflake) ce se află pe laterala anvelopei.

Anvelopele de iarnă, nu sunt, de exemplu, obligatorii în Marea Britanie, dar legislația din unele țări obligă folosirea anvelopelor de iarnă. Există chiar amenzi mari pentru condusul, pe timp de iarnă, a  vehiculelor fără a avea montate anvelope de iarnă pe mașină. Alternativa la anvelopele de iarnă sunt lanțurile de zăpadă care sunt mai ieftine decât un set de anvelope dar acestea sunt potrivite a fi folosite doar pe termen scurt și doar în condiții de zăpadă abundentă.

Chiar dacă ați achiziționat anvelope de iarnă de foarte bună calitate de la producători de încredere, nu ar trebui să vă bazați integral pe acestea. Conduceți cu atenție și cu responsabilitate în timpul sezonului rece. Înlocuiți anvelopele la timp odată cu schimbarea

anotimpului pentru că anvelopele de iarnă sunt mult mai moi și se vor uza mai rapid pe vreme călduroasă.

Puteți găsi anvelope pentru mașină în magazinul online Autopieseonline24.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.