APOCALIPSA e mai aproape decât credeam! Ce s-a întâmplat vineri a alarmat omenirea

APOCALIPSA e mai aproape decât credeam! Ce s-a întâmplat vineri a alarmat omenirea

Ceasul Apocalipsei, considerat un indicator al probabilităţii distrugeri civilizaţiei umane, a fost dat înainte cu o jumătate de minut înainte. Alegerea preşedintelui Donald Trump a fost un motiv în plus pentru modificarea orei.

Astfel, Ceasul Apocalipsei se afla astăzi cel mai aproape de „miezul nopţii” din ultimii 64 de ani. În 1953, oamenii de ştiinţă au fixat ceasul la ora 11:57:00, după ce Statele Unite testaseră prima armă de tip termonuclear, iar câteva luni mai târziu, URSS a testat o bombă cu hidrogen.

Organizaţia care se ocupă de acest ceas simbolic pentru soarta omenirii, Bulletin of Atomic Scientists, şi-a motivat decizia de a da înainte ceasul ca urmare a „deteriorării peisajului de securitate globală în 2016 din cauza inabilităţii comunităţii internaţionale de a aborda în mod eficient cele mai presante ameninţări existenţiale la adresa omenirii, arsenalul nuclear şi schimbările climatice”.

„Să nu ne facem iluzii, a fost un an dificil”, a declarat Rachel Bronson, director executiv şi al Bulletin of the Atomic Scientists.

„Această situaţie globală tulburătoare a servit drept fundal pentru ascensiunea naţionalismului strident la nivel global în 2016, inclusiv scrutinul prezidenţial din Statele Unite unde câştigătorul, Donald Trump, a făcut comentarii îngrijorătoare cu privire la utilizarea şi proliferarea armamentului nuclear şi a contestat consensul ştiinţific copleşitor în ceea ce priveşte schimbările climatice”.

Ce este Ceasul Apocalipsei

Creat în anul 1947, Ceasul Apocalipsei a fost conceput de oameni de ştiinţă care au participat la Proiectul Manhattan (proiectul de dezvoltare a primei arme nucleare). Iniţial considerat drept un indicator al probababilităţii producerii unui conflict nuclear pe scară largă, acum include şi alte ameninţări, cum ar fi schimbările climatice, armele biologice şi ameninţările cibernetice.

Astfel, în anul 2017, Ceasul Apocalipsei a fost fixat la ora 11:57:30, la doar 2 minute şi jumatate distanţă de miezul nopţii, moment care ar reprezenta sfârşitul civilizatiei umane.

sursa

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.