Aproape 30.000 de pachete de ţigări confiscate la Sighet în prejma Zilei Naţionale Fără Tutun

21 noiembrie este declarată Ziua Naţională Fără Tutun. Însă contrabandiştii cu ţigări nu au de gând să renunţe.

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat un microbuz încărcat cu aproximativ 30.000 pachete țigări, în valoare de 350.600 lei. Acestea urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. Poliţiştii au descoperit abandonat, la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, pe direcția localității Crăciunești, județul Maramureș, un microbuz înmatriculat în România. Acesta prezenta plăcuțe cu număr de înmatriculare provizoriu. În mijlocul de transport au putut fi observate mai multe colete cu țigări, învelite în folie de culoare neagră. În cel mai scurt timp, au fost anunțate despre caz și autoritățile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a evenimentului.

S-a luat măsura conducerii microbuzului încărcat cu țigări la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 29.970 pachete de ţigări în valoare de peste 350.600 lei. Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării. Microbuzul a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor. În cursul investigării poliţiştii au stabilit faptul că numărul de înmatriculare a fost atribuit unui alt autoturism și este expirat din 31.10.2020.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a aunui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.