Aproximativ 10.000 pachete ţigări confiscate la frontiera cu Ucraina

DSC_0216* Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, 9.820 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 60.000 de lei, pe care mai multe persoane au încercat să le introducă ilegal în ţară pentru a le comercializa pe piaţa neagră de desfacere din România.

* Patru cetăţeni, trei români şi un ucrainean sunt cercetaţi pentru contrabandă, două autoturisme au fost indisponibilizate, întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar cercetările continuă în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

*În data de 9 septembrie a.c., în jurul orei 19.30 s-a prezentat în PTF Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în ţară, F. Daniela, în vârstă de 31 de ani, domiciliată în jud. Suceava, conducând un autoturism marca Renault  Megan.

Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii  de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă într-un locaş special amenajat în podeaua autoturismului, cantitatea de 2.220 pachete de ţigări, marca „Monte Carlo”, de provenienţă ucraineană.

Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de  5.000 lei, iar autoturismul în valoare de 9.000 lei, a fost ridicat în vederea confiscării deoarece avea confecţionat locaş special amenajat pentru transportul ţigărilor.

DSC_0240*Şi poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Vicşani, jud. Suceava, au efectuat un control amănunţit asupra trenului internaţional Moscova-Sofia aflat pe sensul de intrare în România.

În urma acestuia a fost descoperită  în peretele despărţitor dintre cuşetă şi bucătăria de serviciu, cantitatea de 1.260 pachete de ţigări, de diferite mărci,  de provenienţă ucraineană.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că  ţigările aparţin  cetăţeanului ucrainean B. Rostyslav,  în vârstă de 44 de ani, fapt pentru  care a fost sancţionat de către echipa de control cu amendă contravenţională în valoare de  5.000 lei

* Ieri, 9 septembrie a.c., la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră au descoperit într-un autoturism, pe raza localităţii Rona de Jos, jud. Maramureş, mai multe colete ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conţin 5.840 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 52.000 de lei, în activitatea infracţională fiind implicat cetăţeanul român I. M. de 44 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă,  iar autoturismul folosit la activitatea infracţională în valoare de 8.840 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului, până la finalizarea cercetărilor.

Tot ieri, pe timpul executării unor misiuni pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigarete, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş au depistat pe o stradă din municipiul Sighetu Marmaţiei o tânăra în vârstă de 24 de ani, care  transporta în doua bagaje voluminoase 500 pachete ţigări de proveniență ucraineana, în valoare de 4.400 lei, fără documente legale.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

În toate cazurile, întreaga cantitate de ţigări descoperită în urma activităţilor desfăşurate, 9.820 pachete de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 60.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.