Aproximativ 8.000 pachete cu ţigări de contrabandă confiscate la frontiera cu Ucraina

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului au confiscat, în urma unei acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări, aproximativ 8.000 pachete ţigări de provenienţă ucraineană.

Pe timpul desfăşurării acţiunii lucrătorii noştri au executat si patru focuri de avertisment, în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale,

 Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 69.000 de lei, a fost ridicata în vederea confiscării.

Ieri, 01 august 2014, la nivelul Sectorului PF Valea Vișeului s-a declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii, un echipaj al poliției de frontieră a observat mai multe persoane care transportau, de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

Lucrătorii noștri au procedat la interceptarea și somarea prin voce a celor în cauză și deoarece aceștia nu s-au supus, au fost trase, în condițiile legii, 4 focuri de avertisment în plan vertical.

În acel moment, bărbații au abandonat coletele, dispersându-se în direcții diferite, fapt pentru care au fost anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin.

La cercetarea terenului au fost descoperite șase colete ce conțineau cantitatea de 2.860 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 25.300 lei.

Tot în cadrul acțiunii lucrătorii din cadrul aceluiași sector au descoperit la aproximativ 10 metri de malul râului Tisa 10 colete ce conțineau țigări. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de  5.000 pachete de țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 44.300 lei.

În ambele cazuri se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Totodată, întreaga cantitate de țigări de 7.860 pachete în valoare de 69.600 lei a fost ridicată în vederea confiscării și urmează a fi introdusă în camera de corpuri delicte a STPF Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.