Articole de îmbrăcăminte de aprox 620.000 euro confiscate de către DGAF

În cadrul activităţilor de monitorizare a achiziţiilor intracomunitare de mărfuri, efectuate de către inspectorii antifraudă, au fost identificate două autocamioane ce aparţin unei firme transportatoare din Bulgaria, încărcate cu articole de îmbrăcăminte, ce au intrat în ţară în data de 15.10.2014 orele 22:00, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu.

Verificările specifice efectuate au evidenţiat imposibilitatea identificării şi contactării administratorului firmei beneficiare, conturându-se indicii temeinice privind faptul că mărfurile respective urmau să fie introduse la comercializare pe piaţa internă, prin reţele de firme evazioniste şi/sau cu comportament tip fantomă. Pentru păstrarea integrităţii bunurilor,  camioanele au fost sigilate şi însoţite la locul de descărcare înscris în documentele de transport (CMR).

Din analiza documentelor de transport şi corelarea informaţiilor furnizate de  aplicaţiile informatice ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu cele ale bazei de date a Oficiului Naţional a Registrului Comerţului şi cu verificările efectuate în teren, s-a conturat concluzia că atât firma beneficiară din România cât şi societatea furnizoare din Bulgaria sunt controlate de aceleaşi persoane – asociaţi/administratori şi/sau aşa-zişi reprezentanţi legali, care acţionează prin interpuşi fictivi.

S-a stabilit că societatea beneficiară efectuează acte şi fapte de comerţ fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege, respectiv prin încălcarea obligaţiei declarării punctelor de lucru la organele fiscale, că niciun reprezentant al societăţii beneficiare nu a anunţat sosirea transportului la destinaţie, că niciun reprezentant al societăţii beneficiare nu s-a prezentat în vederea recepţionării mărfii şi că administratorul sau alt reprezentant legal nu a putut fi contactat sub nicio formă la domiciliu, la sediul social sau la domiciliul fiscal al firmei beneficiare.

Pentru abaterile identificate inspectorii  au dispus măsura sancţionării societății cu o amendă în valoare 20.000 lei şi confiscarea cantității de aprox. 510.000 perechi şosete şi aprox. 40.000 perechi ciorapi/colanţi, a căror valoare de piaţă este estimată la suma de 2.732.960 lei (aprox. 620.000 euro)

Acţiunile de control efectuate în scopul prevenirii evaziunii şi fraudei fiscale şi monitorizarea transporturilor intracomunitare de bunuri vor continua, urmărindu-se depistarea şi sancţionarea comercializării ilicite a bunurilor de larg consum.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.