Aşa arată oraşul care a stat în adâncuri vreme de 90 ani. Apele s-au retras, iar ceva şocant a ieşit de-acolo

Aceasta este povestea adevărată a oraşului Epecuen, din Argentina. Aşezămintea sud-americană s-a format, în urmă cu 100 de ani, pe malul lacului cu acelaşi nume.

De fapt, Epecuen era recunoscut în Argentina pentru magnetul pe care-l avea la turişti. Apele sărate de aici atrăgeau oamenii pentru băi de sare, astfel că urbea s-a extns rapid. În perioada de după Al Doilea Război Mondial, autobuzele şi trenurile aduceau turişti din toate colţurile Argentinei.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oraşul a fost inundat în 1985

Istoria tragică a lui Epecuen a început în 1985. Ploile torenţiale, adevărate potopuri, povestesc sud-americanii, au inundat şi au scufundat, practic, oraşul. În plus, în apropierea aşezării s-a şi rupt un baraj, iar Epecuen a dispărut. Cu tot cu clădirile sale înalte, cu maşini, cu tot cu copaci etc. Din fericire, n-au existat victime umane.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oamenii au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, care s-au scufundat 10 metri.

Minunea s-a întâmplat în 2010

Odată cu trecerea timpului, uşor-uşor, apele s-au retras şi, minune, oraşul Epecuen a ieşit la suprafaţă. Oamenii de ştiinţă au văzut cum trunchii copacilor au fost prezervaţi de apa sărată, cum acoperişurile hotelurilor şi ale altor clădiri au ieşit semeţe de sub ape.

În anul 2010, nu mai era pic de apă în zonă. Până şi bălţile s-au uscat rapid. Străzile şi parcurile sunt locuite de terenuri pustii.

Epecuen are un singur locuitor

Epecuen a devenit din nou locuibil, dar nu ca staţiune cu izvoare termale, ci ca oraş-fantomă. Singurul locuitor al oraşului este un bărbat pe nume Pablo Novak. El este o mică vedetă în Argentina şi protagonsitul documentarului „Pablo’s Villa”, care a fost prezentat la Festivalul de Film de la Sydney.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.