Aşa poţi fi PĂCĂLIT când vinzi ceva online: Metoda „din greşeală” face victime!

Dacă după curățenia de primăvară vrei să-ți vinzi câteva cărți sau orice alte obiecte, ar trebui să fii atentă cui și cum le dai, ca să nu ieși în pierdere și să nu-ți afle nimeni datele personale de identificare.

În timp ce metodele electronice de plată sunt ușor de folosit, ele prezintă și anumite riscuri, drept pentru care trebuie să fii sigură că primești banii în cont înainte de a înmâna cuiva orice produs.

Kimberly Palmer, expert financiar la NerdWallet spune că: „Atunci când folosești metode de plată precum transferul bancar îți asumi riscul ca banii să nu-ți mai intre sau să vină cu întârziere. Dacă nu ai banii în cont, dar ai dat deja produsul sau serviciul pe care-l ofereai, nu prea mai ai ce face și s-ar putea să nu mai fii răsplătită niciodată.

În principiu, ceea ce se întâmplă este că în unele aplicații, imediat ce cumpărătorul îți transferă banii, el poate să inverseze tranzacția sau se folosesc carduri de credit furate și conturi sparte pentru a efectua plata, situație pe care compania de asigurări sau banca o pot inversa, iar tu rămâi fără bunuri, dar și fără bani. O altă variantă este că acel client spune că ți-a trimis prin PayPal banii, tu vezi un mail de confirmare, dar descoperi mai târziu că nu ți-a fost virat nici un ban. O altă înșelăciune este aceea când omul respectiv spune că ți-a plătit „din greșeală” mai mulți bani și te roagă să îi dai înapoi diferența, ca la final să constați că tu rămâi fără nici un leu.

Așa că mai bine nu folosești acest tip de aplicații ca să faci schimb de bani cu cineva necunoscut și te asiguri că primești banii în mână pentru orice ai încerca să vinzi și nu epășește anumite sume considerabile.

Sursa: feminis.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.