Asfalt negru pe toate arterele principale de circulaţie, după două ore de la finalizarea ninsorii în municipiul Baia Mare

drumAdministraţia Publică Locală a Municipiului Baia Mare a dispus acţiuni de intervenţie pentru eliminarea efectelor averselor de ninsoare căzute în noaptea şi dimineaţa zilei de 4 ianuarie 2015.Societatea care asigură serviciile de deszăpezire a acţionat din primele ore ale nopţii de 3 spre 4 ianuarie cu 23 de utilaje cu lamă şi sare. Au fost utilizate peste 600 tone de sare.

Activităţile de îndepărtare a zăpezii de pe partea carosabilă, în scopul asigurării desfăşurări traficului rutier s-au realizat pe principalele bulevarde şi artere de circulaţie din municipiul Baia Mare ( Bd. Bucureşti, Bd. Unirii, Bd. Republicii, Bd. Traian, Bd. Independenţei, Bd. Decebal, străzile 22 Decembrie, Gheorghe Şincai, Culturii, Progresului,  Vasile Lucaciu, Minerilor, Victoriei, Iuliu Maniu, Victor Babeş, Mihai Eminescu, Grănicerilor, Păşunii, Păltinişului, Vasile Alecsandri, Hortensiei, Gării, Andrei Mureşanu, 8 Martie, Luminişului, Electrolizei, etc), în sensurile giratorii, dar şi pe străzile din cartierele Ferneziu, Firiza şi Valea Borcutului.

Ninsoarea abundentă căzută în primele ore ale dimineţii de 4 ianuarie a necesitat trei intervenţii consecutive de deszăpezire a principalelor artere de circulaţie din oraş ( „baterii” alcătuite din două sau trei utilaje de intervenţie). Ulterior, s-a lucrat pentru îndepărtarea zăpezii depuse pe străzile interioare din cartierele Săsar, Decebal, Gării, Bogdan Vodă, Vasile Alecsandri, Cuza Vodă, Griviţei, Traian şi din Centrul Vechi. Stratul de zăpadă a măsurat în afara părţii carosabile până la 15 cm în municipiul Baia Mare, respectiv până la 20 cm în localităţile Firiza şi Blidari.

S-a lucrat manual pentru deszăpezirea trecerilor de pietoni, zonelor pietonale de la poduri, respectiv din staţiile de troleibuz şi autobuz. De asemenea, au fost deszăpezite cu utilaje zonele pietonale, alei dar şi parcările publice de pe raza municipiului. Au fost înregistrate din partea cetăţenilor 17 solicitări  punctuale de intervenţie pentru deszăpezire care au fost rezolvate. În cursul nopţii de 4 spre 5 ianuarie 2015 s-a acţionat pentru lărgirea principalelor artere de circulaţie, străzi interioare din cartiere, respectiv îndepărtarea zăpezii din parcările publice.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare:“I-am impulsionat pentru a putea să facă faţă ninsorilor, pentru a putea să răspundă solicitărilor, pentru o activitate care să genereze cât de cât satisfacţie pentru băimăreni. Cum eu înţeleg faptul că întotdeauna când ieşim din casă, chiar dacă ninge, dorim să fie asfaltul negru. M-am bucurat foarte mult ca după două ore de la finalizarea ninsorii să văd pe toate arterele principale de circulaţie asfaltul negru în municipiu. Pregătim caietul de sarcini pentru a scoate la licitaţie serviciile de deszăpezire. Faţă de 12 utilaje cât a impus vechea administraţie a municipiului prin 2006 în caietul de sarcini, acum vom impune peste 45 de utilaje, aşadar, vom putea să arătăm exact cum trebuie să funcţioneze deszăpezirea. Este un cost, dar este şi o chestiune care ţine de civilizaţie şi de respectul faţă de cetăţeni.Costurile sunt nesemnificative faţă de ceea ce se întâmplă la nivel de alte municipii reşedinţă de judeţ. Am făcut această comparaţie şi am văzut tarifele pe care le practică alte societăţi în alte oraşe. Anul trecut municipiul Baia Mare, pentru o iarnă care a fost foarte uşoară, a plătit undeva la 500.000 de lei faţă de 3.000.000 de lei”.

foto:arhivă

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.