Asta e alerta pe care nu ar fi vrut s-o audă nimeni. ALARMANT Facebook-ul provoacă

pe facebookAsta e alerta pe care nu ar fi vrut s-o audă nimeni. ALARMANT Facebook-ul provoacă…

Asta e alerta pe care nu ar fi vrut s-o audă nimeni. Un studiu al specialiştilor lansează o concluzie halucinantă. Facebook-ul provoacă dependenţă precum cocaina.

Prezenţa permanentă pe Facebook ne afectează creierul în mod similar narcoticelor, sugerează un nou studiu. Cercetăţorii au stabilit că dependenţa de reţeaua de socializare poate fi vizualizată pe scanările creierului celor care nu se pot abţine să acceseze Facebook-ul şi că această obişnuinţă afectează materia cenuşie în mod similar cu cocaina. Specialiştii au mai constatat că unii din participanţii la studiu au reacţionat la stimulul Facebook mai rapid decât la semnele rutiere, ceea ce trage un semnal de alarmă pentru cazul în care accesaţi internetul în timp ce sunteţi la volan.

Vestea bună este însă că cercetătorii au ajuns la concluzia că pasionaţii reţelei de socializare pot renunţa la Facebook cu ajutorul unui tratament, spre deosebire de dependenţii de droguri. Dependenţii de Twitter şi Facebook suferă de sindrom de retragere, reţelele de socializare „dând o mai mare dependenţă decât fumatul şi consumul de alcool”, susţin autorii studiului, conformrador.

sursa:stiripesure.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.