Atac terorist! E haos! Au atacat cu drone

Atac terorist! E haos! Au atacat cu drone

Cotaţiile futures ale petrolului Brent au crescut cu 12 dolari pe baril pe piaţa din Londra la deschiderea şedinţei de tranzacţionare, ceea ce, potrivit Bloomberg, este cel mai mare avans înregistrat intraday de când există piaţa londoneză.
Preţul petrolului Brent a „explodat”, după un atac asupra Saudi Aramco. Cea mai mare creştere intraday din istorie

Creşterea record a preţurilor a fost provocată de informaţiile potrivit cărora producția de petrol a Saudi Aramco, una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, va fi afectată puternic atacurile cu drone atribuite unei organizații din Yemen care au provocat incendii de proporţii în facilităţile gigantului saudit.

Preţul sărise până la 71 de dolari pe baril, adică un plus de 20%, însă ulterior cotaţiile au mai coborât.

Chiar şi aşa, după scădere, cotaţiile înregistrează şi acum cea mai mare creştere din utimii trei ani, scrie Bloomberg, citată de economica.net.

Cotaţiile petrolului Brent pe piaţa de la Londra au crescut cu 12 dolari în primele momente după deschidere, cea mai mare creştere din istorie (în termeni valorici la cotaţiile în dolari).

Analiştii citaţi de Bloomberg spun că o asemenea reducere de ofertă pe piaţa petrolului nu a mai fost resimţită niciodată, şi, la fel, preţurile nu au mai crescut până acum atât de puternic. Ei spus că,d e acum înainte, cotaţiile de pe piaţă vor avea şi o primă de risc politic.

Nu este clar cât timp va fi oprită producţia de petrol, întrucât daunele provocate de atacuri infrastructurii ”sunt mari” şi nu pot fi remediate peste noapte, potrivit oficialilor locali.

Atacul a fost revendicat de gruparea Houthi din Yemen, susţinută de Iran. Zece drone au atacat o unitate de procesare a petrolului din Abqaiq şi exploatarea Khurais, aflată în apropiere, provocând pierderea unei producţii de 5,7 milioane de barili de petrol pe zi, respectiv 50% din producţia de petrol a regatului saudit, 5% din livrările la nivel mondial.Sursa: romaniatv.net 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.