ATENTAT de ULTIMĂ ORĂ, cel mai sângeros: Peste 50 de morți, zeci de răniți grav

ATENTAT de ULTIMĂ ORĂ, cel mai sângeros: Peste 50 de morți, zeci de răniți grav

Un atentat cu maşină capcană a devastat joi un cartier din Bagdad, omorând cel puţin 52 de persoane şi rănind alte câteva zeci, atacul cel mai sângeros care a lovit capitala irakiană în acest an, transmite AFP.

Acest atentat, al treilea la Bagdad în trei zile, a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), ţinta unei ofensive a forţelor irakiene care caută de la jumătatea lunii octombrie să o alunge din Mosul, ultimul său mare bastion din Irak.

Puternica explozie s-a produs în cursul după-amiezii într-o zonă cu reprezentanţe ale producătorilor de autovehicule din cartierul Bayaa, în sudul Bagdadului, a precizat un responsabil din cadrul Ministerului de Interne.

O densă coloană de fum se ridica din cartierul devastat de explozie, a constat un corespondent al agenţiei France Presse.

La locul atacului, zeci de maşini au fost distruse de flăcări, iar pe jos puteau fi văzute numeroase bălţi de sânge.

Responsabili din cadrul serviciului de securitate au fost trimişi la faţa locului pentru a face o anchetă, în timp ce civili îndureraţi îşi căutau rudele şi prietenii.

Echipele de prim-ajutor acţionează cu dificultate din cauza amplorii exploziei, a afirmat un responsabil din Ministerul de Interne, subliniind că bilanţul riscă să se înrăutăţească.

„Un atac terorist cu maşină capcană a lovit în apropierea de zona concesionarilor de autovehicule la Bayaa”, a informat într-un comunicat un purtător de cuvânt al comandamentului militar pentru capitala irakiană.

Un responsabil din Ministerul de Interne a anunţat 52 de morţi şi peste 50 de răniţi, un bilanţ confirmat de surse medicale, mai scrie AFP.

Gruparea jihadistă sunnită SI a revendicat atacul afirmând că a avut ca ţintă „o adunare a şiiţilor”, potrivit unui comunicat difuzat de agenţia sa de propagandă, Amaq.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.