Atenție la carduri! Tehnica nouă care face ravagii în conturile tuturor! Ce au mai putut inventa hoții!

Doi bărbați din Ploiești au patentat o nouă metodă de fraudă bancară, prin intermediul căreia au reușit să scoată din conturile altor persoane nu mai puțin de 250 de mii de lei. Procurorii i-au găsit pe infractori în trei săptămâni de la sesizările păgubiților.

Inventivitatea proverbială a românilor a ieșit din nou în evidență, de data aceasta însă prin descoperirea unei metode prin care să fie furați banii cunoștințelor de pe carduri.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Astfel, doi bărbați din Ploiești au patentat o nouă metodă de fraudă bancară. Au reușit să fure peste 40 de mii de euro cu ajutorul unor numere de telefon și CNP-uri.

START OFERTE ANTALYA 2020-PLECARE CU AVIONUL DIN BAIA MARE

Ei s-au folosit de o metodă de a fura pe care polițiștii nu au întâlnit-o până acum: furau de la cunoscuți pentru că aveau nevoie de numerele de telefon, dar și de date personale, precum CNP.

Bărbații sunau la companiile de telefonie mobilă la care știau că victimele aveau contracte, se dădeau drept titularii contractelor și cereau portarea numărului pe o altă cartelă.

Imediat ce intrau în posesia noii cartele, sunau la băncile la care știau că pagubiții au conturi deschise și cereau resetarea aplicației de internet banking și o primeau printr-un sms, informează digi24.ro.

De aici până la intrarea în posesia banilor mai era doar un pas. Apoi comandau online bunuri de lux din conturile pagubiților.

Procurorii i-au găsit pe infractori în trei săptămâni de la sesizările păgubiților și au ajuns la concluzia că aceștia au furat aproximativ 250 de mii de lei.

Polițiștii spun că este o breșă de securitate, atât la nivelul băncilor, cât și al companiilor de telefonie mobilă și ne avertizează să ne verificăm conturile întotdeauna prin internet banking.

Sursa: capital.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.