ATENȚIE mare la FACTURI! Uite cum ești păcălit de FURNIZORI!

Costurile furnizorului de energie electrică cu emiterea şi transmiterea facturii şi cu operatorii de la Centrul de Relaţii cu Clienţii sunt de 4,5 lei pe client, lunar.
financial
Un furnizor de energie electrică cheltuie cu tine 4,5 lei pe lună, sau 1 euro, pentru emiterea facturilor, susţinerea centrului de relaţii cu clienţii, emiterea preavizelor de deconectare, a somaţiilor de plată şi alte costuri legate de relatia vânzător-client, spune Ion Lungu, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER). Declaraţia a fost făcută în cadrul unui eveniment cu presa în care reprezentanţii furnizorilor au anunţat demararea unei campanii de informare a clienţilor cu privire la totalitatea drepturilor şi obligaţiilor de care dispun, laolaltă cu toate informaţiile privind componenţa facturii la energie electrică.

La 9 milioane de consumatori casnici din România, costurile cu clienţii ale furnizorilor de pe piaţa reglementată sunt de 9 milioane de euro, 108 milioane de euro pe an. Costurile reprezintă o formă de a spune, în realitate toate aceste costuri sunt recuperate prin factura, pentru că sunt recunoscute de reglementatorul ANRE. Practic, fiecare dintre noi plătim pentru a primi factura acasă şi a cere informaţii privind conţinutul acesteia.

Factura pe suport hârtie pare să fie varianta preferată a furnizorilor din România pentru înştiinţarea clienţilor privind sumele datorate. Potrivit lui Mihai Beu, membru AFEER din partea Electrica, plata online a facturilor ar avea un cost mai mare, din cauza diverselor comisioane percepute de către bănci. „Deocamdată, preferăm aşa”, a spus acesta.

Furnizorii de energie electrică au la dispoziţie 9 luni, până la 1 martie 2016, pentru a-şi informa clienţii privind noua factură la energie electrică, care va conţine informaţii complete privind clauzele contractului de furnizare, preţuri, durata contractului, facturare, modalitatea de schimbare a furnizorului şi mijloacele de plată. Informarea se va face prin intermediul facturii, pe site-urile furnizorilor, dar şi în massmedia.

În România, există patru mari furnizori de energie electrică pe piaţa reglementată, Enel, CEZ, E.ON şi Electrica, fiecare cu aria lui georgrafică.

sursa:ECONOMICA.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.