Atenție părinți! O nouă lege! La ce număr de absențe se pierde dreptul la alocație?

catalogCu doar cateva zile inainte de Paste, autoritatile iau masuri drastice impotriva parintilor care nu-si trimit copiii la scoala, dar primesc alocatie de sustinere a familiei.

Pentru ca elevii au adunat prea multe absente in primul semestru, statul a taiat pur si simplu ajutoarele in cazul a 35.000 de familii. Oamenii vor primi din nou alocatiile, dar numai dupa ce fac dovada ca cei mici s-au reintors la cursuri.

Potrivit legii, daca un elev acumuleaza intr-un semestru intre 10 si 19 absente nemotivate, alocatia de sustinere a familiei scade cu 20%. Daca lipseste de 20 de ori, suma se injumatateste. Iar daca numarul orelor de chiul trece de 20, familia pierde acest drept.

Aceasta mama, dintr-un sat din judetul Bistrita Nasaud, recunoaste ca a preferat sa-si trimita unul dintre copii la munca, in loc sa-l duca la scoala. Copilul, in varsta de 13 ani, n-a mai fost la ore de aproape un an.

“L-au lasat repetent din cauza absentelor. El ma ajuta, munceste, aduce lemne, vine cu mine la padure…”, a povestit Florentina Bota, mama.

“Am muncit la afine, la ciuperci”, a spus si fiul, Samuel Cozac.

Pentru ca nu-i pasa de educatia celui mic, autoritatile au lasat-o pe mama fara alocatia de sustinere a familiei care, in cazul ei, era de 120 de lei.

La nivel national, peste 16.000 de familii pierd ajutorul de la stat si inca 19.000 incaseaza mai putini bani din cauza absentelor acumulate de copii in primul semestru al acestui an scolar.

In topul judetelor cu cei mai multi parinti care au ramas fara alocatia de sustinere a familiei se afla Mures, Dolj si Bacau, scrie stirileprotv.ro.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.