Atenţie, se închid şcolile. Anunţul oficial făcut de Ministrul Educaţiei

Prima vacanţă din noul an şcolar a fost la sfârşitul lunii octombrie, mai exact în intervalul 27 octombrie – 4 noiembrie. Elevii care au beneficiat de o săptămână de vacanţă în anul şcolar 2018 – 2019, la finalul lunii octombrie, au fost cei din învăţământul primar şi preşcolar. Tot ce trebuie să ştii. Că următoarea zi liberă pentru elevi este 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, care pică într-o vineri. Din păcate, anul acesta 1 decembrie este într-o zi de sâmbătă.

Vacanţă elevi 2018. Cursurile au început în 10 septembrie 2018. Primul semestru se încheie în 1 februarie 2019.

Vacanţă elevi 2018. Vacanţele şcolare

Prima vacanţă pentru elevii din celelalte clase va fi cea de iarnă şi începe în 22 decembrie, durând până în 13 ianuarie.

Elevii se întorc la şcoală în 14 ianuarie urmând să ia o nouă vacanţă în 2 februarie 2019. Va fi o vacanţă intersemestrială până în 10 februarie 2019.

Programul „Şcoala altfel” are o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor.

Desfăşurarea programului „Şcoala Altfel” nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale. Lucrările scrise semestriale vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se organizează, în general, în perioada vacanţei de primăvară, potrivit unui calendar specific.

Unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor marca prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie – Ziua internaţională a educaţiei şi ziua de 5 iunie – Ziua învăţătorului, în măsura în care, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, nu sunt instituite ca zile nelucrătoare.

Calendarul evaluărilor naţionale, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare şi atestare a calificării profesionale şi a competenţelor, precum şi calendarul admiterii la liceu se vor aproba prin ordin al ministrului Educaţiei naţionale.

Sursa: kfetele.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.