Atenţie, vecinii vă pot pârî la Fisc. ANAF-ul a început verificări suplimentare printre contribuabili

ANAF-ul a început verificarea veniturilor şi averilor persoanelor fizice, iar acolo unde are suspiciuni va face contraole mai amănunţite. Potrivit România TV este vorba, de exemplu, de persoanele cu venituri nedeclarate, din chirii, dar despre care ANAF află din alte surse cum ar fi vecinii.

Probleme trebuie să-şi facă în mod special persoanele ale căror venituri declarate sunt semnificativ mai mici decât cele reale, cu atât mai mult cu cât se află în situaţia în care nu pot produce justificări pentru diferenţele pe care inspectorii le găsesc.

VEZI:O ofertă de nerefuzat. Paşte exotic in Sri Lanka – Plecare: 25 aprilie – 7 nopti / 9 zile

Concret, Fiscul se concentrează pe aflarea situaţiei fiscale reale a unei persoane despre care are indicii că ar încălca obligaţiile fiscale care îi revin. Astfel, inspectorii pot cere informaţii de la terţi, atât din ţară, cât şi din străinătate. Ulterior, inspectorii compară veniturile estimate în cadrul analizei de risc şi veniturile declarate de persoana fizică sau de plătitori, pentru aceeaşi perioadă impozabilă.

Dacă între aceste categorii este o diferenţă de mai mare de 10% din veniturile declarate, dar nu mai puţin de 50.000 lei, diferenţa se consideră a fi una semnificativă. Apoi, inspectorul îi cere contribuabilului să prezinte în termen de 60 de zile de la comunicarea avizului de verificare, documente justificative.

Sursa: rtv.net

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.