Atenţionare de călătorie Republica Franceză – Cod portocaliu pentru furtuna Eunice

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că METEO FRANCE (https://vigilance.meteofrance.fr/fr) a emis un cod portocaliu de vânt și valuri înalte pentru 5 departamente din nordul Franței (Manche, Seine-Maritime, Somme, Pas-de-Calais, Nord), ca urmare a furtunii Eunice, în intervalul de timp 19 – 20 februarie 2022. Vor fi rafale cu viteze maxime de la 100 – 120 km/h până la 130-140 km/h pe coastele cele mai expuse, care pot provoca perturbări ale circulației feroviare în Hauts-de-France. Cetățenii români se pot informa în timp real în legătură cu situația meteorologică accesând pagina de Internet www.meteofrance.com, iar în ceea ce privește transporturile, pot găsi informații actualizate pe site-ul: https://www.infotrafic.com/home.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcție de zona în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.meteoalarm.orghttp://paris.mae.rohttp://lyon.mae.rohttp://strasbourg.mae.rohttp://marsilia.mae.rowww.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.