Atenționare de călătorie Ucraina – condiții meteorologice severe în regiunea Transcarpatia

Atenționare de călătorie Ucraina – condiții meteorologice severe în regiunea Transcarpatia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regiunea Transcarpatia din Ucraina că în conformitate cu datele puse la dispoziție de autoritățile din regiune, în perioada 13 — 14 ianuarie 2017 regiunea Transcarpatia și orașul Ujgorod se vor confrunta cu condiții meteorologice severe, cu puternice căderi de zăpadă și, pe alocuri de lapoviță, existând riscul formării de polei. În zona muntoasă vântul va sufla cu viteze cuprinse între 55 și 80 km/h. Temperatura va varia între +2 și +3°C în cursul zilei și — 3 și—8°C în cursul nopții.

Este posibil ca unele șosele din regiune, inclusiv drumul național N 09 (H09), care face legătura cu centrele de ski de la ‘Bukovel’, ‘Dragobrat’ și ‘Iaremcha’, să fie închise traficului greu. Menționăm că Ucraina nu utilizează sistemul de coduri colorate pentru avertizări meteorologice.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Kiev: +38 044 500 9932; +38 044 500 9934; +38 044 500 9935, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Kiev: +38 093 625 2717.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ‘Un SMS îți poate salva viața!’.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.