Au început lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului de centură al Municipiului Baia Mare

În şedinţa de Guvern din 26 iunie 2014 s-a aprobat Hotărârea de preluare a străzilor Europa şi Dumbravei în administrarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură, Investiţii Străine, Parteneriat Public – Privat şi Promovarea Exporturilor, în vederea realizării de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a investiţiilor necesare. CNADNR va investi în reabilitarea şi modernizarea celor două străzi din Baia Mare aproximativ cinci milioane de euro. Cele două străzi fac parte din actualul drum de ocolire, dar şi din proiectul de amenajare a noului drum de centură a municipiului Baia Mare, care va prelua traficul greu din cartiere. Lucrările au demarat în data de 16 septembrie în prezenţa reprezentanţilor CNADNR şi a prefectului de Maramureş, Anton Rohian.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
„Este un moment important pentru municipiul Baia Mare, pe care l-am aşteptat de ani de zile, acela de a începe lucrările la reabilitarea centurii oraşului. Este o lucrare care va fi executată de Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi şi le mulţumim celor care conduc, atât la nivel regional cât şi la nivel central această companie, domnului director general Narcis Neagă, domnului director Cecan, care este prezent astăzi la începerea lucrărilor. Cred că în acest an vom finaliza lucrările până la intersecţia cu bulevardul Unirii, respectiv până la Italsofa, iar începând din primăvara anului viitor vom continua cu strada Dumbravei şi în vara lui 2015 vom finaliza integral această lucrare. Este o dovadă că oamenii se ţin de cuvânt, ca Guvernul României, în parteneriatul pe care îl avem şi pe care l-a garantat inclusiv premierul Victor Ponta, merge înainte şi se fac investiţii pentru municipiul Baia Mare”.
Lucrările vor fi finalizate în vara anului 2015
Pe lângă degrevarea cartierului Vasile Alecsandri, dar şi a altor artere importante din oraş, reabilitarea drumului de centură va crea o zonă propice dezvoltării economice.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
„Cea mai mare satisfacţie este aceea că vom putea, în primăvară, să degrevăm cartierul Vasile Alecsandri de traficul greu, că vom avea trafic greu mult mai mic şi pe alte artere importante ale oraşului şi vom putea genera o zonă de dezvoltare economică, pe centura Băii Mari. Investiţia pentru reabilitarea acestei centuri se ridica la aproape 5 milioane de euro pentru cele două tronsoane, cel de la Metro la Italsofa şi cel de la Italsofa spre strada Mihai Eminescu, pe strada Dumbravei. Proiectul l-am gândit, noi municipiul Baia Mare, acum 2 ani de zile, a fost predat şi el CNADR-ului, s-au făcut câteva modificări, s-au făcut revizuiri şi cred că va fi o chestiune corectă din punct de vedere tehnic. Va fi o centură pe două benzi, cu acostamente şi cu o bandă de retragere. Noi, municipiul Baia Mare dorim să realizăm, adiacent centurii, câteva zone de parcare pentru utilaje şi camioane, dar chiar şi un punct de transfer pentru transportul în comun, tot aici, în zona centurii. Acestea sunt proiectele pe care le vom demara anul viitor în primăvara pentru a fi gata cu ele, deodată cu CNADR”.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.