Au speriat Vestul: O reţea de hoţi originari din România au fost ARESTAȚI în Franța pentru un stil original de a fura

O reţea de hoţi originari din România, suspectaţi de 25 de furturi comise în Franţa cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro, a fost destructurată, iar nouă cetăţeni români au fost arestaţi în acest dosar pe teritoriul României, a anunţat luni pentru AFP o sursă din cadrul jandarmeriei din Besancon, estul Franţei, informează AFP şi France Info.

La finalul unei anchete care a durat aproape un an, nouă cetăţeni români suspectaţi că au comis 25 de spargeri în galerii comerciale din centrul şi estul Franţei au fost arestaţi în România, unde au fost plasaţi după gratii în aşteptarea transferării lor în Franţa, scrie agerpres.ro.

Ei vor fi extrădaţi ‘în termen de o lună’ pentru a fi interogaţi de un judecător de instrucţie al Tribunalului de Mare Instanţă din Besancon (est), a precizat Pascal Peresse, comandant al secţiei de cercetări a poliţiei din acest oraş.

Cei arestaţi sunt suspectaţi că ar fi devalizat magazine de bijuterii, de ochelari, de parfumuri şi de haine de firmă, pentru un prejudiciu evaluat la circa un milion de euro, pătrunzând în magazine şi în centre comerciale ‘cu ajutorul unor polizoare şi altor dispozitive de tăiere’, a precizat sursa de informaţie.

Potrivit lui Peresse, persoanele suspectate făceau parte din echipele ce ‘vin în Franţa cu singurul scop de a fura un număr maxim de obiecte ce pot fi revândute uşor pe piaţa neagră’.

Operaţiunea, desfăşurată în colaborare cu autorităţile judiciare şi poliţiste ale Franţei, a mobilizat şi peste 100 de poliţişti români.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.