Autoritățile chineze au decis: urșii panda nu vor fi folosiți pe post de oracol pentru Campionatul Mondial de Fotbal

Recentele planuri privind utilizarea urșilor panda dintr-o rezervație naturală din centrul Chinei în scopul de a ghici – cum făcuse celebra caracatiță Paul în 2010 – rezultatele meciurilor din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal au fost spulberate de refuzul autorităților din domeniul protecției mediului, a informat vineri presa chineză, potrivit EFE.

După ce mass-media au semnalat inițiativa în acest sens a rezervației Dujiangyan, autoritățile au dispus anularea ei, au menționat responsabili ai parcului natural citați de ziarul South China Morning Post.

Biroul de stat pentru păduri este îngrijorat de faptul că urșii panda ar putea fi ‘utilizați ca o atracție publicitară, doar pentru a-i amuza pe oameni’, a subliniat o jurnalistă din provincia Sichuan, unde se află rezervația.

Imagini cu ursuleți panda care mănâncă din boluri marcate cu steagurile Braziliei și Croației — țări ale căror echipe au disputat joi meciul inaugural al CM — au fost publicate în presa chineză în cursul acestei săptămâni.

Animale din întreaga lume au fost utilizate pentru a ghici rezultatele meciurilor, după succesul înregistrat de predicțiile caracatiței Paul de la acvariul german Oberhausen. Paul a ‘nimerit’ câștigătorul celor opt meciuri asupra cărora i se ceruse părerea la Campionatul Mondial de Forbal din Africa de Sud, din 2010, alegând între două cutii cu mâncare ornate cu steagurile selecționatelor naționale în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.