Autoritățile din RD Congo anunță încheierea epidemiei de Ebola în acest stat

Autoritățile de la Kinshasa au anunțat sâmbătă încheierea epidemiei de Ebola declarate la sfârșitul lui august într-o zonă izolată din Republica Democrată Congo și care s-a soldat oficial cu 49 de morți, relatează AFP.

Ministrul sănătății congolez, Félix Kabange Numbi, a mai precizat că RD Congo tocmai a terminat formarea unui prim grup de 180 de persoane specializate în lupta împotriva maladiei, „gata să intervină în Guineea, Sierra Leone, Liberia sau Mali”.

În RD Congo „încheierea epidemiei nu înseamnă că pericolul a trecut în totalitate”, acest stat fiind, ca și celelalte țări ale lumii, „sub amenințarea cazurilor de import al maladiei care a lovit Africa de Vest”, a adăugat dr. Kabange, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Kinshasa.

Anunțul privind încheierea epidemiei are loc la 42 de zile după înregistrarea ultimului caz, la 4 octombrie, și la mai puțin de trei luni după ce autoritățile au recunoscut existența maladiei. Durata de incubare a virusului Ebola este de 21 de zile.

„Invit întreaga populație să continue să practice toate măsurile de igienă elementară, în special spălatul mâinilor cu săpun sau cenușă”, a mai spus dr. Kabange.

Ministrul a cerut și personalului medical să respecte „măsurile universale de igiene spitalicească și de control al infecției” și a cerut populațiilor care trăiesc în apropierea pădurilor să evite să atingă și să consume animalele găsite moarte în pădure.

Autoritățile congoleze au declarat oficial epidemia de Ebola la 24 august. Aceasta este însă o epidemie distinctă de cea din Africa de Vest, precizează AFP. În RD Congo, maladia a afectat o regiune izolată dintr-o provincie aflată în plină pădure ecuatorială, în districtul Boende.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.