Autorităţile locale din Borşa sunt alături de familia copilului, ars de viu în incendiu!

Autorităţile locale din Borşa sunt alături de familia copilului, ars de viu în incendiu!

În data de 27 ianuarie 2017 un incendiu a mistuit gospodaria unei familii din Borșa . În urma incendiului un copil nevinovat a ars de viu. Tata copilului aduce  acuzații la adresa  Primăriei Borșa pentru faptul că copiii nu erau bine ingrijiți de familia mamei și nu erau monitorizați.

Cei doi părinți nu locuiau împreună,  în urma divorțului  mama a rămas cu cei 3 copii, dintre care victima în vârstă de 10 ani suferea de autism .

Contactat telefonic cu privire la tragedia petrecută și a acuzațiiilor aduse de tatăl copilului, apărute în presă, primarul orașului Borșa, Timiș Ion Sorin ne-a declarat :

„Copilul  era înregistrat în evidențele Primăriei Borșa, el  beneficia de ajutor social în valoare de 340 lei lunar, deoarece era diagnosticat cu autism, iar mama era angajată ca și asistent personal a copilului și retribuită cu 1313 lei pe lună din bugetul primăriei.

În luna august 2016  , tata copiilor a făcut o sesizare la Primărie prin care semnala faptul că mama nu se ocupă de îngrijirea  copiilor și solicita o anchetă socială din partea autorităților locale.  

În urma sesizării din 31 august 2016 ,făcută de tata copiilor, responsabilii din primărie s-au deplasat la locuința familiei, unde au constatat că micuții erau bine îngrijiți, iar mama a declarat că tatăl nu a platit pensia alimentară , nu a cerut niciodată să viziteze copiii ,doar i-a contact telefonic.

După verificările efectuate de serviciul de asistenţă socială, monitorizarea copiilor a continuat, iar alte sesizări din partea tatălui nu au mai existat.

Din actele pe care le avem nu există vreo neglijenţă din partea Serviciului de asistenţă socială Borşa şi suntem foarte atenţi în monitorizarea cazurilor de copii cu probleme de handicap.

În situația dată vom aproba ,în regim de urgență, un fond care să acopere cheltuielile de înmormântare. Cu regret și suferință împărtășesc drama acestui copil, sunt alături de familia îndoliată, este o tragedie care a umbrit liniștea și a adus lacrimi de durere pe chipul fiecărui locuitor din Borșa.”

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.