Av. Daniela Onița Ivașcu sprijină tradițiile locale. Meșterii populari, cartea de vizită a Maramureșului!

Av. Daniela Onița Ivașcu sprijină tradițiile locale. Meșterii populari, cartea de vizită a Maramureșului!

Maramureșul istoric are o bogată zestre nativă care se transmite din generație în generație, iar cei tineri duc cu mândrie tradiția și portul strămoșesc.

Av. Onița Daniela Ivașcu iubește frumosul, autenticul și apreciază tradițiile locale, fiică adevărată a plaiurilor sighetene.

“Sighetu Marmației se mândrește cu o mulțime de oameni iscusiți care lucrează ca pe vremuri în lemn, lut, țesături dau diferite cusături.

Meșterii populari au o dragoste nemărginită pentru tradiții și un respect deosebit pentru meșteșugurile care au reprezentat meserii de bază pentru maramureșenii din satele tradiționale.

Și astăzi mă bucur de fiecare dată când întâlnesc un meșter popular, îmi face o deosebită plăcere să vorbesc cu el, să îi admir și achiziționez produsele realizate cu atâta rabdare și precizie.

Cred că ar trebui să ne îndreptăm atenția și asupra lor și să găsim un loc unde aceștia să își poată vinde produsele în condiții decente dar și într-un loc ușor acesibil pentru turiști pentru că fiecare obiect realizat de ei reprezintă o părticică din tradițiile noastre.

Mă înclin în faţa meşterilor populari, cei care nu lasă tradiţia să dispară.” a menționat. av. Onița Daniela Ivașcu

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.