Avalanşă în Pasul Gutâi.Traficul rutier se desfăşoară pe o bandă

zapadaCentrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (7:30), în judeţul Maramureş, pe DN18Baia Sprie – Mara, între kilometrii 12 şi 38, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, şi este restricţionat pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, din cauza căderilor abundente de zăpadă, care au fost urmate de o avalanşă la kilometrul 21+900 de metri. Tot în judeţul Maramureş, pe DN1C Baia Mare – Cluj- Napoca, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate din cauza poleiului care s-a depus pe partea carosabilă.

Reamintim că astăzi, până la ora 14.00, este în vigoare o informare meteorologică de vreme rea referitoare la intensificări ale vântului, ninsori, polei şi ploi moderate cantitativ. De asemenea, pentru judeţele Constanţa, Tulcea, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting cu cod galben, referitoare la intensificări ale vântului care pot depăşi 55-60 km/oră, iar pentru judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj, o atenţionare referitoare la ploaie care depune polei.

Aşadar, conducătorii auto trebuie să pornească la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător sezonului rece, iar în timpul deplasării, sunt sfătuiți să ruleze cu viteză redusă, adaptată condițiile meteo-rutiere, să păstreze distanţa în mers şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Pentru deplasarea pe suprafeţe carosabile acoperite cu polei, gheaţă sau zăpadă, legislaţia rutieră prevede obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.