Avaria la conducta de transport apă potabilă care supratraversează râul Săsar, în zona podul Decebal,a fost remediată

raul-sasarDin cauza unei avarii survenite la conducta de transport apă potabilă care supratraversează râul Săsar, în zona podul Decebal, S.C.VITAL S.A. a furnizat la parametri scăzuți apă de potabilă către toți utilizatorii din municipiul Baia Mare, excepție cartierul Vasile Alecsandri.

La fața locului s-au deplasat echipele de intervenție și s-au luat măsurile necesare pentru remedierea de urgență a avariei apărute.

Consumatorii au sesizat presiunea scăzută / absență apei potabile la robinete la numerele de telefon puse la dispoziția lor, prin intermediul dispeceratului S.C.VITAL S.A. Datorită numeroaselor apeluri primite în același timp pe cele 3 numere puse la dispoziție, dispecerul de serviciu a preluat rând pe rând fiecare apel, iar unii dintre cei care au sunat au fost nevoiți să aștepte minute în șir eliberarea liniilor de telefon.

Avaria a fost semnalată în jurul orei 16.00. Datorită pierderii de apă direct în râul Săsar localizarea avariei a fost dificilă. O data localizată, conducta în cauza a fost izolata, efectuându-se manevre de încărcare a sistemului de alimentare cu apă, care a durat aproximativ 5 ore. Acest lucru a determinat distribuirea apei potabile la o presiune scăzută , către consumatorii din municipiu. Presiunea scăzută a determinat totodată ca utilizatorii de la etajele superioare ale imobilelor să nu aibă apă potabilă deloc la robinete. După ce sistemul a fost încarcat , presiunea apei a revenit la normal, însă turbiditatea apei a fost ridicată pentru scurt timp.

Echipele prezente la fața locului au constatat că datorită vechimii și condițiilor meteo, elementele de susținere și conducta au cedat. Conducta în cauză datează din 1974.

Cantitatea de apă pierdută în urma acestei avarii este de aproximativ 110 metri cubi.

Reamintim pe această cale că apa care este plătită de consumator, este doar aceea care trece și este înregistrată prin contorul de apă individual. Prin urmare pierderile de apă survenite în urma oricăror avarii sau lucrări survenite/efectuate pe domeniul public revin in totalitate operatorului S.C.VITAL S.A.

Ne cerem scuze pe aceasta cale față de toți consumatorii noștrii care au fost afectați de acest incident. Le mulțumim pentru înțelegerea de care au dat dovadă .

Director general

ec.Alexandrina Bancoș

foto:arhivă

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.