AVEM IARNA PANA IN APRILIE! SE ANUNTA PLOI MARI SI FRIG INTEPATOR!

In februarie, temperatura medie lunara va avea valori apropiate de normalul climatologic in regiunile sudice.

Specialistii meteorologi estimeaza, pentru urmatoarele trei luni, un regim termic in incalzire, cu valori medii ce vor ajunge si la 12 grade Celsius, la nivelul lunii martie, in timp ce precipitațiile se anunța a fi excedentare pe durata intregului interval, reiese din prognoza de specialitate, valabila pentru intervalul februarie – aprilie 2017, publicata, vineri, de Administrația Naționala de Meteorologie (ANM).

In februarie, temperatura medie lunara va avea valori apropiate de normalul climatologic in regiunile sudice, sud-estice si local in cele vestice si, in general, sub norma in restul teritoriului.

In ceea ce priveste valorile termice medii, specialistii ANM estimeaza, in perioada analizata, valori medii de temperatura de pâna la doua grade Celsius in Banat, Oltenia si Dobrogea, respectiv de pâna la un grad Celsius, in Muntenia si Crisana.

Precipitațiile lunare vor avea, in general, o tendința spre excedent in centrul si local vestul țarii, iar in celelalte regiuni vor fi apropiate de normele climatologice.

Cele mai mari cantitați de precipitații sunt estimate in Maramures (pâna la 57 l/mp), Oltenia (pâna la 55 l/mp), Crisana si Banat (pâna la 50 l/mp).

In martie, prima luna de primavara a anului 2017, temperaturile medii lunare vor fi apropiate de normalul perioadei, in cea mai mare parte a teritoriului, dar posibil mai scazute, local, in nord, centru si vest. Cele mai scazute temperaturi medii se vor inregistra, in martie, in zona Moldovei (intre -1 grad si 5 grade) si Transilvaniei (intre 0 si 5 grade), iar valori termice medii mai ridicate se vor consemna in Oltenia, respectiv intre 3 si 7 grade Celsius, respectiv in Banat, intre 4 si 7 grade Celsius.

Cantitațile totale de precipitații se vor putea situa, in cea mai mare parte a țarii, peste media climatologica in restul țarii, stabilita la 38,3 l/mp.

Citeste continuarea AICI.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.