Aventură Austria-Australia….pe două roti!FOTO

Mulți dintre noi am visat,sau visăm, să facem o călătorie în jurul lumii, însă puțini sunt cei care își iau cu adevărat inima în dinți și renunță la viața cotidiană,tihnită,pentru a se plimba prin lumea trepidantă într-o aventură internatională, înnecunoscut, pe două roţi. Puţini oameni ar îndrăzni să se avântene însoţiţi în călătorii de mii de kilometri, pe bicicletă. Şi mai ales în locuri în care n-au mai ajuns vreodată, înafara ţării.

Dar,Dominik Bochiș și Andi Buciuman, doi tineri austrieci (de origine română)destul de încăpățânați să creadă că,atunci când îţi propui ceva nu trebuie să dai înapoi și să ții cont neapărat de sfaturile, uneor ialarmiste, ale prietenilor şi nici de gândurile negre care ți-au trecut la un moment dat prin cap. Au hotărât să-şi urmeze visul, cu orice preţ.Aşa că şi-au luat bicicletele şi au pornit în călătoria vieţiilor.

Aventura lor a început la 1 aprilie, în Linz și,dacă totul va decurge conform planurilor, se va încheia,peste aproximativ un an de zile, pe coasta Pacificului de sud-vest a Australiei.

Traseul va măsura aproximativ 23.500 Kilometri si va străbate diferite portiuni din:Austria, Ungaria, România, Ucraina, Rusia(cu o ședere programată de 2 zile),Kazahstan, Kârghistan, China, Pakistan, India, Nepal ( o porțiune din munții Himalaya), Myanmar, Thailanda, Malaezia, Singapore.

Din Singapore va urma un zbor cu avionul până la Perth,pe coasta de Vest a Australiei,iar de aici vor urma încă 6000 Kilometri pe bicicletă până la Brisbane(în statul Queensland) aproape de oceanul Pacific,punctual terminus al călătoriei.

Cei doi temerari s-au pregătit temeinic pentru marea aventură a viețiilor dotându-se cu informații și materiale adiacente călătoriei,iar bicicletele, confecționate din aliaj de oțel, sunt capabile să reziste la toate încercările drumului.Costurile călătoriei sunt în mare parte suportate din fonduri proprii dar au primit și sponsorizări.Pentru încărcarea telefoanelor și minimum de lumină noaptea în cort, vor folosi panouri solare. Totalul greutății pe care o transportă o bicicletă este de aprox 50-60 Kilograme, fără greutatea ciclistului.

Cei doi tineri sunt însoțiti, pe  traseul din Austria,Ungaria,România,Ucraina și Polonia de un al treilea prieten care,însă, de la Varsovia se va reîntoarcea casă.

Până în prezent, din 1 până-n 14 aprilie, au parcurs aproximativ 1200 de Kilometri, noaptea dormind în corturi, în campinguri amenajate, în păduri ori sub poduri.Astăzi au sosit în Fărcașa unde vorsta 2 zile, fiind găzduiți la unul din gospodarii localității, urmând să sărbătorească aici și Sfintele Paști.

Drum bun și mult noroc în călătoria voastră!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.