AVERTISMENT teribil de la NASA. IARNĂ catastrofală, cu temperaturi RECORD

Oamenii de ştiinţă de la NASA avertizează că o iarnă extrem de lungă şi cu temperaturi minime record ar putea fi resimţită în spaţiu.

Un cercetător din cadrul NASA a declarat că activitatea petelor solare este extrem de scăzută, fapt ce va duce la înregistrarea unor temperaturi record în spaţiu. Potrivit acestuia, clima de pe Pământ nu va fi, însă, afectată.

Oferte Early Booking pana la 31 ianuarie! Profita acum!

„Observăm o tendinţă de răcire”, a declarat Martin Mlynczak din cadrul Langley Research Center, NASA. „La o înălţime mare de suprafaţa Pământului, în apropierea graniţei cu spaţiul, atmosfera noastră pierde energie termică. Dacă tendinţele actuale continuă am putea determina curând un nou record al temperaturilor reduse din spaţiu”, a mai spus Mlynczak

Minimul solar poate afecta condiţiile meteorologice din spaţiu, poate deregla sistemele de comunicaţii şi navigare. Oamenii de ştiinţă de la NASA au introdus recent „Indicele Climatic Termosferic” ce măsoară cantitatea de oxid de azot eliminată în spaţiu. Rezultatele au fost furnizate de instrumentul SABER de la bordul satelitului TIMED al NASA, ce monitorizează emisiile infraroşii provenite din dioxidul de carbon şi oxidul de azot.

Prin măsurarea luminii infraroşii a acestor molecule, SABER poate determina starea termală a gazului din stratul superior al atmosferei, strat denumit de cercetători termosferă. Atunci când termosfera se răceşte, aceasta se micşorează, fapt ce face ca atmosfera Pământului să fie mai mică. Acest lucru încetineşte descompunerea naturală a gunoiului cosmic şi duce la apariţia unei aglomeraţii în jurul planetei.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.