Avertizare COD GALBEN de viscol pentru 8 judeţe. Precipitaţii mixte şi polei în Maramureș

ANM a emis o informare meteo de vântului, polei și precipitații mixte pentru zonele montane, valabilă pentru intervalul 30 noiembrie, ora 02 – 01 decembrie, ora 02. De asemenea, de joi dimineaţă intră în vigoare o avertizare cod galben de viscol pentru opt judeţe.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, polei și precipitații mixte la munte, cantități moderate de apă.

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 02 – 01 decembrie, ora 02

La munte vântul se va intensifica treptat, cu rafale ce vor depăși 60…65 km/h. La altitudini mari vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei precipitațiile vor fi mixte și se va forma polei.

Intensificări temporare ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari în Banat și pe litoral, de până la 60…70 km/h.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei și local în Transilvania va ploua, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp, iar pe spații restrânse se va semnala polei.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, orele 06:00 –22:00
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului și viscol la munte;

În județul Caraș-Severin și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Sibiu, Alba și Hunedoara vântul va avea intensificări susținute, cu viteze ce vor depăși la rafală 70…80 km/h, iar pe creste 90 km/h. La altitudini mari se va depune strat consistent de zăpadă, iar ninsoarea va fi viscolită.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.