Avertizare meteo COD GALBEN de ploi torenţiale, grindină şi vijelii

Avertizare meteo COD GALBEN de ploi torenţiale, grindină şi vijelii

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, grindină şi vijelii pentru jumătate de vest a ţării. Pentru restul teritoriului a fost emisă o informare meteo de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.
INFORMARE METEOROLOGICĂ, valabilitate: 27 mai, ora 16 – 29 mai, ora 23

În intervalul menționat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în regiunile vestice, nordice, sud-vestice și centrale. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat pe tot parcursul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN, valabilitate: 27 mai, ora 18 – 28 mai, ora 12

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate;

În cursul serii de luni 27 mai și în noaptea de luni spre marți (27/28 mai) instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în Banat, vestul și nordul Olteniei, Crișana, Maramureș și vestul Transilvaniei, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.Sursa: romaniatv.net 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.