Aveți datorii la ANAF? Puteți VERIFICA și online de acum!

Toți cetățenii romani care doresc sa afle ce datorii au la fisc sau sa consulte situația fiscala proprie, au aceasta posibilitate online intrând pe siteul ANAF, pe Spațiul privat virtual (SPV), un serviciu online care permite persoanelor fizice sa afle, printre altele, ce obligații fiscale au de plătit.

1

„Spatiul privat virtual” (SPV) consta in punerea la dispozitia persoanelor fizice a unuispatiu virtual, aflat pe serverele Ministerului Finantelor Publice/Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, prin intermediul caruia se efectueazacomunicarea electronica a informatiilor si inscrisurilor intre ANAF si persoana fizica in legatura cu situatia fiscala proprie a acesteia, se arata in ordinul MFP.

Astfel, prin accesarea serviciului „Spatiul privat virtual” persoanele fizice pot optapentru comunicarea prin mijloace electronice de transmitere la distanta a actelor administrative fiscale emise in forma electronica de catre organele fiscale din cadrul ANAF. Asa cum este mentionat si in actul normativ, acest serviciu esteoptional, nu obligatoriu, asa incat contribuabilii pot trimite in continuare acte catre Fisc si prin mijloacele clasice (posta, fax).

AvocatNet.ro va prezinta un scurt ghid referitor la obtinerea acestui document prin intermediul Spatiului privat virtual.

Înainte de a accesa noul serviciu, trebuie sa va înregistrați pe site-ul ANAF.

Conform Ordinului MFP nr. 1154/2014, persoanele fizice vor putea sa acceseze noul serviciu al ANAF prin doua modalitati prin care isi vor dovedi identitatea.

Astfel, persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent ori exercita profesii libere se identifica electronic cu certificate digitale calificate numai pentru obligatiile fiscale pentru care, in relatia cu organul fiscal, se identifica prin codul de inregistrare fiscala, se arata in ordinul citat.

De cealalta parte, persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent ori exercita profesii libere, pentru obligatiile fiscale altele decat cele prevazute anterior, precum si celelalte persoane fizice se identifica electronic prin oricare dintre urmatoarele dispozitive:

  • certificate digitale calificate;
  • credentiale de tip nume/parola insotite de coduri de autentificare de unica folosinta OTP.
Loading...

1 COMENTARIU

  1. Comentariu:sunt foarte bolnav Serviciul Fiscal Sighetu Marmaţie i-mi ia toată pensia cred că nu mai trăiesc fără nici un ban de medicamente

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.