Aveți mare grijă la animalele de companie! Cât de periculos e ca pisicile să mănânce din hrana câinilor

Câinii și pisicile nu sunt, de regulă, prieteni prea buni. Desigur, există și excepții. Atunci când îi aveți de mici ajung să se obișnuiască destul de repede unul cu altul și, în timp, chiar să devină de nedespărțit.

Cât de periculos e ca pisicile să mănânce din hrana câinilor

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna ianuarie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Dacă se întâmplă să aveți și câine și pisică, probabil ați observat că de multe ori, chiar dacă au castroane separate și fiecare e cu mâncarea lui, se întâmplă să se hrănească și din mâncarea celuilalt.

Pisicile sunt mai mereu curioase și foarte pofticioase și sunt uneori tentate să încerce din hrana câinilor. Pisicile preferă gustări din ton, carne cu curcan sau chiar somon. Dar nu au nicio reținere din a încerca și ce măncâncă ceilalți patrupezi.

Nu e nicio problemă dacă gustă puțin. Problema este când acesta devine un obicei. Poate fi extrem de periculos. ”Pisicile și câinii au necesități nutriționale diferite, iar hrana concepută pentru alte specii nu trebuie să devină dieta de bază pentru pisica ta. Dacă îi dai pisicii tale în mod regulat hrană pentru câine riști să provoci carențe minerale severe, disfuncții la nivelul organelor interne, probleme de digestie, probleme cu blana și sănătatea pielii”, explica Leasa Moltke, specialist american în nutriția animalelor de companie.

Pisicile au nevoie să consume un procent mai mare de proteine zilnic. Hrana lor conține 25% proteine, iar cea a câinilor cel mult 18%. Dacă pisica mănâncă regulat de la câini, îi va lipsi cantitatea necesară de proteine, iar oasele și mușchii nu li se vor dezvolta suficient.

Mai mult, pisicile au nevoie de un procent mai mare de grăsimi bune în hrana lor, spre deosebire de câini. Pisicile au nevoie de pește gras și de grăsimea pe care o conține carnea albă de pasăre, în timp ce câinii au necesități mai reduse în ceea ce privește grăsimea de origine animală.

În timp ce pisicile sunt carnivore, câinii sunt omnivori. Pisicile au nevoie de un supliment de taurină, care e prezent în hrana specială pentru ele. În schimb, câinii nu au nevoie de această substanță, ei o pot asimila singuri din carne.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.