Avionul a fost doborât de Iran cu două rachete la interval de 25 de secunde. Toţi cei 176 de pasageri au murit

Teheranul a spus că a doborât accidental avionul ucrainean, într-o perioadă de tensiuni extreme cu Statele Unite. Toate cele 176 de persoane de la bord au murit.

Antalya cu avionul din Baia Mare si Cluj!

Analizarea datelor cutiilor negre ale avionului de pasageri ucrainean prăbuşit în Iran în luna ianuarie arată că acesta a fost lovit de două rachete la interval de 25 de secunde şi că pasagerii erau încă în viaţă o perioadă de timp după impactul primei explozii, a anunţat Iranul duminică, transmite Reuters din Dubai.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Anunţul făcut de şeful Organizaţiei Aviaţiei Civile a Iranului, Touraj Dehghani-Zanganeh, marchează primul raport oficial privind conţinutul înregistrărilor de voce şi date din cabina de pilotaj, care au fost trimise în iulie în Franţa pentru a fi citite.

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

„Nouăsprezece secunde după ce prima rachetă a lovit avionul, vocile piloţilor din interiorul cockpitului au indicat că pasagerii erau în viaţă … 25 de secunde mai târziu a doua rachetă a lovit avionul”, a spus Touraj Dehghani-Zanganeh la televiziunea de stat.

Iranul a purtat convorbiri cu Ucraina, Canada şi alte ţări care au avut cetăţeni la bordul aeronavei doborâte şi care au cerut o anchetă amănunţită asupra incidentului.

„Analiza datelor din cutiile negre nu ar trebui să fie politizată”, a spus Zanganeh.

Gărzile Revoluţionare ale Iranului au doborât aparatul ucrainean cu o rachetă sol-aer la 8 ianuarie, imediat după ce avionul decolase din Teheran, în ceea ce ulterior Teheranul a recunoscut că a fost o „greşeală dezastruoasă” făcută de forţele sale, aflate în alertă ridicată în timpul unei confruntări cu Statele Unite.

Oficiali iranieni şi ucraineni au purtat discuţii cu privire la despăgubiri pentru familiile victimelor. O nouă rundă a dialogului este programată pentru luna octombrie.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.