Avocatul Daniela Oniţa-Ivaşcu participă la cea de-a doua şedinţă a Curţii de Onoare şi Arbitraj a PNL: „Mă duc cu propuneri concrete pentru îmbunătăţirea regulamentului”

Avocatul sighetean Daniela Oniţa-Ivaşcu participă luni, 17 iulie, la Bucureşti, la cea de-a doua şedinţă a Curţii de Apel şi Arbitraj (COA) a PNL.

„La prima întâlnire pe care am avut-o cu ceilalţi colegi care fac parte din acest for am avut doar discuţii de principiu, dar acum vom intra efectiv în pâine cum se spune”, a precizat Daniela Oniţa-Ivaşcu.

Conform statutului, Curtea de Onoare și Arbitraj este instanța supremă a partidului, având atributii privind respectarea prevederilor Statutului și a Codului Etic al PNL, soluționarea contestațiilor privind sancțiunile disciplinare, soluționarea contestațiilor privind învestirea candidatilor, alegerile interne, alegerea delegaților la Conferințe sau la Congres, coordonarea activităților Consiliilor Teritoriale de Arbitraj.

„Pe ordinea de zi a şedinţei avem discuţii pentru îmbunătăţirea regulamentului de funcţionare a Comisiei şi mă duc cu propuneri concrete în acest sens. Avem multe cauze pe rolul Curţii şi amendamentele pe care le voi face sunt menite să accelereze soluţionarea acestora”, a mai spus avocatul.

Curtea de Onoare şi Arbitraj (COA) a PNL este compusă din 24 de judecători aleși pentru un mandat de 4 ani. Pentru cele 24 de locuri de membru în cadrul Comisiei de Onoare şi Arbitraj a PNL şi-au depus candidaturile 37 de liberali.

Pot fi alese în Curtea de Onoare si Arbitraj persoane care au cel putin 5 ani prezenta continua în partid si care nu fac parte din nicio altă structură de conducere. Daniela Oniţa-Ivaşcu este singurul reprezentant al Maramureşului care deţine o funcţie în structurile centrale ale PNL, deşi la alegerile care au avut loc în luna iunie în cadrul partidului şi-au depus candidatura mai mulţi liberali din judeţ.

Avocatul spune că este conştientă de responsabilitatea pe care o are şi dă asigurări că va trata funcţia în care a fost aleasă cu maximă seriozitate.

„Ştiu că sunt multe probleme încă, dar punctual, satutar şi cu răbdare am convingerea că vom rezolva toate litigiile aflate pe rolul Curţii. Voi fi un garant al respectării statutului PNL”, a concluzionat Daniela Oniţa-Ivaşcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.