BAC-ul fraudat în centrele de examen din Borșa și Vișeu?!

BAC-ul fraudat în centrele de examenBAC-ul fraudat în centrele de examen din Borșa și Vișeu?! 14 lucrări relativ identice raportate de Centrul Zonal de Evaluare a lucrărilor de Bacalaureat din Cluj-Napoca!!!!

”În urma unei sesizări primite de Comisia Judeţeană de Bacalaureat Maramureş, potrivit căreia în Centrul Zonal de Evaluare a lucrărilor de bacalaureat din Cluj-Napoca au fost depistate 14 lucrări relativ identice provenind din centrele de examen Borşa şi Vişeu de Sus, Comisia Judeţeană de Bacalaureat a demarat verificările cu privire la faptele menţionate, conform prevederilor din Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat.

În condiţiile în care în acest caz au fost sesizate şi organele de cercetare penală, care desfăşoară propria anchetă, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş se va pronunţa în această speţă după finalizarea acestei anchete”, transmite Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Maramureș.

Asupra Maramureşului planează din nou suspiciunea fraudării examenului de Bacalaureat, după ce, în urmă cu câțiva ani, câteva zeci de elevi și pofesori au fost condamnați că au dat, respectiv au luat mită la un liceu privat din Ulmeni, pentru a promova examenul de maturitate. Mai mult, coordonatoarea liceului a fost condamnată la închisoare cu executare, alături de alți complici în acest caz.

De data aceasta, implicaţi ar fi profesorii supraveghetori de la Liceul Borşa. Aceștia sunt acuzați că ar fi primit bani de la candidaţi pentru a trece cu vederea tentativele de a se „inspira” ale unora dintre elevii prezenți în examenul de Bacalaureat. La Borşa au susţinut examenul de Bacalaureat aproape 300 de candidaţi care au absolvit în acest an, dar şi în seriile anterioare.

„Cei care au sesizat Ministerul Educaţiei sunt chiar membrii comisiei de supraveghere, care au văzut că se dau bani şi au refuzat chiar să fie cazaţi în Borşa, tocmai din acest motiv. Camerele de supraveghere au surprins astfel de momente de dare și luare de mită, iar Ministerul a cerut deja înregistrările”, au precizat surse din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.

Posibila fraudă ar putea avea repercursiuni şi asupra contestaţiilor depuse de candidaţii din Maramureş privind notele obţinute la Bacalaureat.

Loading...

6 COMENTARII

  1. Cele 14 pers nu au dat mita va dak dadeau nu era atata politica, cat e banu in floare nici ….nu te doare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.