BACALAUREAT 2015, PERLE ROMÂNĂ SCRIS. Elevii şochează: „Otilia, uşuratică. Moromete, genul de bărbat ţaran”

perle bacAbsolvenţii de liceu au susţinut luni prima probă scrisă a examenului de bacalaureat: proba la limba română. Candidaţii au susţinut examenul cu măsuri de securitate fără precedent: ei au fost supravegheaţi nu doar video, ci şi audio. Lucrările vor fi duse în alte judeţe cu jandarmii pentru a fi corectate.

Varianta de subiecte extrasă pentru proba scrisă la limba şi literatura română de la examenul de bacalaureat a fost cea cu numărul 5. Candidaţii au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare notat cu 30 de puncte, 10 puncte fiind acordate din oficiu.

„Chiar eram panicat de BAC credeam că o să fie mult mai greu în anii trecuti s-a dat mai greu”, a spus un elev.

Pentru alţii subiectele la limba română nu au fost atât de uşoare.

„Am scris de relatia lui vis-a-vis de Otilia. Se indragosteste de Otilia si asta ii cam da peste cap toata treaba. Încearca sa fie cu Otilia, reuseste, apoi se rezgandeste si devine iubita lui Pascalopol… o uşuratica”, spune o elevă.

„Ilie Moromete e personajul principal din Moromete… şi dupa aia am mai aberat eu cateva randuri pe acolo am zis ca este capul familiei, este acolo impunator, maret. Am zis ca-si iubeste copiii, dar nu stie sa o arate. Am zis că e genul de bărbat ţaran, ca să zic aşa”, a spus un elev la ieşirea din examen.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.