BACALAUREAT ÎN SIGURANŢĂ

bacalaureat-ziuanews.ro3.170 de poliţişti acţionează suplimentar, faţă de dispozitivul curent angrenat pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, pe timpul desfăşurării Examenului Naţional de Bacalaureat, sesiunea I -2014.

Poliţia Română va asigura măsuri specifice în perioada desfăşurării Examenului Naţional de Bacalaureat 2014, respectiv în intervalul 10.06 – 11.07.2014.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, pe lângă dispozitivul curent, zilnic, vor acţiona 3.170 de poliţişti.

Din totalul efectivelor suplimentare care vor asigura măsurile specifice în zona unităţilor de învăţământ, a centrelor de examen şi a centrelor de corectare, 2.221 de poliţişti sunt de ordine publică, 678 sunt poliţişti de la rutieră, iar 271 sunt poliţişti judiciarişti.

Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, unităţile unde au loc examenele sau sunt organizate centre de corectare sunt incluse în itinerariile de patrulare.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.