Bacteria ”ucigașă” din intestine. Obicieiul nociv care determină afecțiunea! Românii trebuie să aibă mare grijă

Există o bacterie extrem de periculoasă prezentă în flora microbiană a intestinului subțire și ete determinată de un obicei uzual al românilor.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna februarie

Bacteria ”ucigașă” din intestine. Clostridium difficile provoacă anual un număr de 500.000 de cazuri de infectare. Aceasta determină infecţie care se manifestă doar în anumite condiţii, cele mai frecvente fiind:

Obicieiul nociv care determină afecțiunea!

-consumul excesiv de antibiotice – care distrug flora intestinală normală și favorizeaza dezvoltarea de specii Clostridium difficile, rezistente la majoritatea anibioticelor folosite în mod uzual;
-imunosupresia – situații în care clostridiile din flora comensală pot iniţia infecţii grave ale tractului digestiv;
intervenţii chirurgicale la nivelul tubului digestiv, de excludere/ rezecție a unor segmente de tub digestiv din tranzitul digestiv normal și crearea unor condiții favorabile dezvoltării acestuia;
-tratamentul cu citostatice sau administrarea de laxative în exces.

În ultimii zece ani a crescut severitatea infecției cu Clostridium difficile, aceasta devenind una dintre cele mai frecvente infecții ce poate fi dobândită intraspitalicesc. Această tendință se datorează selectării naturale a unei tulpini bacteriene hipervirulente, cu potențial de declanșare a unor forme severe de boală, cu rezistență crescută la antibioticele uzuale (cefalosporine de generația III și IV, fluorchinolone, carbapeneme).

Cele mai frecvente și comune simptome ale infecției cu C. difficile apar în cazurile ușoare si moderate și sunt reprezentate de:

-diaree apoasă (mai multe scaune diareice pe zi, timp de 2-3 zile);
-crampe abdominale ușoare;
-sensibilitate la atingerea/ palparea abdomenului.

Infecția severă cu C. difficile poate provoca, de asemenea, inflamație intestinală severă cu supradimensionarea colonului (megacolon toxic) și uneori chiar o evoluție gravă către septicemie (necesitând internarea în secția de terapie intensivă).

Diagnosticul se pune pe examenul fizic, semnele clinice și investigațiile paraclinice (analize de laborator).

În 2014, au fost publicate ghidurile terapeutice ESCMID – European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases – în care au fost selectate două medicamente pentru managementul pacienților diagnosticați cu ICD: metronidazol și vancomicină. Un alt antibiotic disponibil din 2011 pentru tratarea simptomelor pacienților cu C. difficile este Fidaxomicina.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.