Baia Mare apare pe lista scurtă în competiţia pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2022.  Comisarul European,  Corina Crețu: reiterez sprijinul meu pentru acest proiect!

Alături de alte patru oraşe din Europa, Kazan (Rusia), Poznan (Polonia), Tirana (Albania), Varazdin (Croaţia), Baia Mare se află în finala pentru cel mai important titlu de Capitală Europeană a Tineretului în 2022. În competiţia pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2022 s-au înscris inițial  12 oraşe din Europa, Baia Mare fiind singurul oraş din România care ţinteşte câştigarea titlului.

“Am ajuns departe, suntem fericiți și încrezători, dar și mai determinați ca la început! Mai avem de trecut un hop pentru a ajunge în cea de a treia rundă, cea finală. În noiembrie 2019 vom fi în fața juriului european împreună cu tinerii care au pus umărul la proiect și vom încerca să facem o figură frumoasă. Până atunci, tragem tare să fim cei mai buni. Capitala Europeană a Tineretului 2022 va fi anunțată oficial în cadrul Forumului Consiliului Tinerilor în Amiens, în noiembrie 2019. Doamne ajută!”  a declarat Cătălin Chereches, primarul municipiului Baia Mare

Prezentă în Baia Mare, comisarul European Corina Crețu a declarat :

“I-am întâlnit astăzi, la Baia Mare, pe tinerii plini de energie și entuziasm, dedicați trup și suflet proiectului „Baia Mare – Capitală Europeană a Tineretului 2022”.  Îi felicit pentru inițiativă, pentru munca depusă până acum și reiterez sprijinul meu pentru acest proiect, pe care-l consider benefic atât pentru Baia Mare, cât și pentru întreaga Românie. Implicarea acestor tineri este o dovadă clară a atașamentului față de valorile uropene.
Mult succes în această competiție, dragi băimăreni!”

 

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.