Baia Mare, devine Capitala Europeana a Culturii!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In urmatoarea decada, Municipiul Baia Mare isi propune sa devina un pol touristic si cultural de importanta nationala si europeana, ca resedinta a judetului Maramures, utilizand in mod intelligent resursele si potentialul acestei regiuni. Candidatura pentru titlul de Capitala Europeana reprezinta o oportunitate unica pentru ca Municipiul Baia Mare sa-si modifice traiectoria si rolul la nivel national si European intr-un mod pozitiv si sustenabil.

Proiectul este dedicat  baimarenilor, iar demersurile pentru indeplinirea acestuia vor fi facute alaturi de comunitate si artistii locali impreuna cu sprijinul celor mai buni specialisti europeni, care au experienta candidaturii si castigarii titlului.

Invitatul special al conferintei de azi pe aceasta tema, a fost Suvi Innila, manager cultural, specializat in programul Capitalelor Europene ale Culturii, detine experienta in politici culturale locale si regionale si in coordonarea de festivaluri, evenimente si proiecte culturale.

Astfel spus, Fundatia Baia Mare 2021 a semnat un contract de colaborare cu Suvi Innila, in vederea pregatirii liniilor directoare ale caietului de candidatura ce va fi depus in cadrul concursului de pre-selectie, organizat de Ministerul Culturii in luna octombrie a acestui an.

Acest proiect reprezinta o initiativa deosebita pentru comunitatea baimareana, fiind inspirat din valori traditionale pe care le purtam si din ceea ce am primit mostenire, fapt pentru care merita evidentiate, iar Baia Mare are vocatia de a purta numele unui oras al culturii.

“Lucrurile care au success sunt despre detaliu si emotie”, a conchis primarul Catalin Chereches. Acesta este de parare ca pentru a duce  la bun sfarsit  acest program este nevoie de implicarea comunitatii sa simta si sa vibreze in realizarea lui. Mai mult de atat va fi deschisa o platforma on-line unde toti cetatenii vor fi invitati si vor avea posibilitatea de a participa la decizii.

In proiectul care va sta la baza competitiei europene pentru obtinerea titlului de Capitala Culturala Europeana in anul 2021, primarul municipiului Baia Mare crede cu tarie in forta generatiei tinere.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.