Baia Mare educată: 25 milioane de Euro investite în școlile, grădinițele și liceele din Baia Mare în 2020

ducaţia este prioritară, fiind şansa dezvoltării municipiului Baia Mare. Investițiile masive, de peste 25 de milioane Euro, pe care autoritatea locală le va demara anul acesta la unitățile de învățământ din municipiul Baia Mare sunt o dovadă în plus a dorinței fără echivoc de sprijinirea educației tuturor copiilor din comunitate.

Primarul Cătălin Cherecheș : “Am investit sume considerabile în reabilitarea, modernizarea și dotarea unităților de învățământ – de la creșe, grădinițe, școli și până la licee și colegii, în ultimii ani. Continuăm acest demers și ne vom opri doar când condițiile vor fi unitare la toate unitățile de învățământ. Avem mai multe proiecte cu privire la renovarea și reabilitarea pe bani europeni a unor unități de învățământ. Este vorba despre Grădiniţa Micul Prinţ, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 10, Şcoala I. L. Caragiale, Școala A. Iancu, Şcoala V. Alecsandri, Şcoala Dr. Victor Babeş, Liceul cu Program Sportiv, Şcoala Simion Bărnuţiu, Şcoala A. Ivasiuc, Şcoala Gimnazială nr. 18, Şcoala Dimitrie Cantemir, Şcoala N. Bălcescu și Colegiul Național Mihai Eminescu.

Sunt unități unde vor fi efectuate lucrări de reabilitare termică, de reparații ale construcţiilor, lucrări de refacere a finisajelor interioare. Mai mult, se va realiza adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi, respectiv vor fi create rampe de acces în clădire, sau vor fi montate platforme oblice mobile. Vom demara lucrările, în valoare de aproximativ 20 de milioane de Euro, în cel mai scurt timp, iar acestea se vor desfășura pe parcursul următorilor doi ani. Am atras atenția și am cerut o mai mare implicare la ceea ce înseamnă proiectele de reabilitare și extindere acolo unde urmează să intervenim. Voi urmări îndeaproape toate șantierele în lucru și mă voi asigura că peste tot se face treabă de calitate.

În acest an vor fi finalizate lucrările la Grădinița din Cartierul Vasile Alecsandri, unitate de învățământ care va deservi aproximativ 180 de copii, la standarde moderne și care va avea, în premieră pentru România, și o grupă cu predare în limba rusă. Construim grădinița într-o zonă a municipiului în care am efectuat numeroase lucrări de infrastructură. Ne dorim cu această unitate de învățământ să creăm pentru cei mici condiții europene. Suntem o comunitate care are viitor și vrem să dăm astfel șansa acestor copii să fie performanți pe piața muncii la nivel global, nu doar la nivelul unei comunități restrânse.

Un alt proiect important care se află în derulare vizează modernizarea Colegiului Tehnic “Transilvania”. Este vorba despre modernizarea și dotarea spațiilor atelier ale colegiului. Valoarea proiectului este de peste 5 de milioane Euro, iar odată cu aplicarea lui va crește calitatea infrastructurii educaționale relevante pentru piața forței de muncă din municipiul Baia Mare, dar nu numai.”

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.