Baia Mare este un oraş liber, iar comunitatea băimăreană nu se împarte pe criterii politice!

Îndemn partidele politice şi candidaţii la alegerile prezidenţiale să respecte cetăţenii

Baia Mare este un oraş liber, iar comunitatea băimăreană nu se împarte pe criterii politice!

Sunt nevoit să iau atitudine în urma atacurilor mizerabile ale Alianţei Creştin Liberale Baia Mare la adresa primarului municipiului Baia Mare şi a comunităţii băimărene. În calitate de primar ales cu cel mai mare procent şi prezenţă la vot de după 1989, dar mai ales ca şi om care îşi iubeşte şi respectă comunitatea, nu sunt dispus să fac jocurile politice murdare ale unor indivizi care vor să calce în picioare cetăţenii, la fel cum au făcut-o în ultimii 20 de ani. Le atrag atenţia reprezentanţilor ACL că primarul municipiului Baia Mare are obligaţii doar faţă de comunitatea băimăreană, în nici un caz faţă de candidaţii la alegerile prezidenţiale şi campaniile lor electorale. Primarul municipiului Baia Mare are obligaţia de a asigura curăţenia oraşului şi respectarea hotărârilor Consiliului Local, în nici un caz de a permite partidelor politice ori reprezentanţilor candidaţilor la alegerile prezidenţiale încălcarea acestor prevederi sau a legislaţiei în vigoare.

 Afişajul electoral este reglementat prin lege şi în Baia Mare, la fel ca şi peste tot în România, există panouri electorale pe care fiecare candidat sau reprezentantul acestuia poate să pună afişe, în mod gratuit şi echidistant. În ceea ce priveşte panourile publicitare private din Baia Mare, care aparţin unor societăţi private, acestea nu sunt dedicate afişajului electoral, astfel că ele pot fi contractate de către orice persoană fizică sau juridică. Din câte ştiu trăim, încă, într-o ţară liberă, unde societăţile private au dreptul de a încheia contracte cu persoane fizice sau juridice, în baza legislaţiei în vigoare. Poate reprezentanţii ACL sunt adepţii dictaturii, altfel nu văd cum atentează în mod public la dreptul unor societăţi private de a încheia contracte legale cu terţi. Nu este vina primarului municipiului Baia Mare ori a candidatului care a contractat panourile publicitare aparţinând unor societăţi private, că unii s-au trezit la jumătatea campaniei electorale să gândească strategia de promovare şi au constatat că alţii s-au pregătit din timp pentru acest demers electoral.

 În calitate de primar al municipiului Baia Mare, dar şi în calitate de cetăţean, m-am săturat să văd cum în fiecare campanie electorală unii înţeleg să murdărească oraşul nostru, să lipească haotic şi ilegal afişe pe stâlpi de iluminat, clădiri şi alte zone în care afişajul este interzis prin lege. Îi invit pe cei care nu înţeleg să respecte comunitatea băimăreană, reglementările Consiliului Local şi legile ţării, să îşi tapeteze casele şi sediile partidelor cu afişe, dar să nu atenteze la curăţenia oraşului nostru! Le recomand candidaţilor înscrişi în cursa pentru alegerile prezidenţiale să coboare de pe afişe şi să fie aproape de oameni şi de comunitate, deoarece băimărenii nu sunt impresionaţi de feţele zâmbitoare şi sloganurile pompoase, au nevoie să comunice cu cei care le cer voturile, să afle ce îşi asumă fiecare candidat în parte. Si să nu uităm: cei care astăzi scriu comunicate de presă pentru ACL Baia Mare sunt cei care timp de 20 de ani şi-au bătut joc de comunitate, izolând Baia Mare şi obstrucţionând dezvoltarea oraşului nostru! Baia Mare nu este de dreapta sau de stânga. Baia Mare este un oraş liber, iar comunitatea nu se împarte pe criterii politice, decât în mintea îngustă a celor care au administrat haotic în ultimii 20 de ani!

 Îi îndemn pe reprezentanţii ACL Baia Mare să facă un exerciţiu de luciditate şi măcar acum, după ce ne-au demonstrat că le este peste mână să fie corecţi, să RESPECTE LEGEA, BAIA MARE şi COMUNITATEA!

 

Cătălin Cherecheş

Primarul Municipiului Baia Mare

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.