Baia Mare intră din această lună în liga marilor orașe din România care introduc plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public, în baza unei soluții implementate de Urbis și BCR

Baia Mare intră din această lună în liga marilor orașe din România care introduc plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public, în baza unei soluții implementate de Urbis și BCR

  • Soluția de plată cu carduri contactless Mastercard și Visa, emise oriunde în lume, este disponibilă începând din această lună în toate mijloacele de transport ale Urbis S.A.
  • Orice posesor de card bancar, cu facilitate contactless, indiferent de banca emitentă din România sau din strainătate, va putea, astfel, să-și achite imediat călătoria în Baia Mare, prin simpla apropiere a cardului de aparatele disponibile în mijloacele de transport, în mediu deplin securizat
  • Călătoria achitată contactless nu este comisionată și are același tarif ca cel perceput prin alte metode de plată deja existente, respectiv 2,5 lei

Soluția de plată contactless a călătoriilor, direct în mijloacele de transport în comun din Baia Mare, a fost implementată de Banca Comercială Română, în parteneriat cu Urbis S.A. și în colaborare cu Telekom Romania. Astfel, fiecare din cele 32 de autobuze ale societății locale de transport public dispune de validatoare de plată, cu ajutorul cărora oricine își poate achita călătoria prin simpla apropiere a cardului bancar contactless (Mastercard sau Visa), indiferent de banca emitentă a cardului.

Băimărenii vor un transport public modern, eficient și adaptat vremurile în care trăim. Noi, ca autorități locale, trebuie să rezonăm cu această dorință firească a lor. Tocmai de aceea, creșterea siguranței și a confortului oferite de autobuzele societății publice de transport cetățenilor din acest oraș reprezintă o prioritate a mandatului meu. Mă bucur că, din această  lună, și băimărenii se vor bucura de avantajele importante pe care le aduce sistemul de plată contactless. Investițiile în modernizarea și extinderea serviciillor oferite de Urbis nu se vor opri, însă, aici. Vom achiziționa, până la începutul anului viitor, aproximativ 40 de mijloace de transport ecologice, la cele mai înalte standarde tehnice și de confort„, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul minicipiului Baia Mare.

Ne-am propus să le oferim băimărenilor servicii de transport public moderne și eficiente, așa că suntem bucuroși să anunțăm că soluția de plată contactless a călătoriilor este disponibilă din această lună și în mijloacele de transport ale Urbis, fără niciun cost suplimentar pentru călători. Călătoria achitată contactless în autobuz are același tarif ca cel perceput prin alte metode de plată deja existente, respectiv 2,5 lei, a declarat ing. Tudor Rusu, directorul tehnic al Urbis S.A.

Plățile contactless sunt rapide, simple și sigure, așa că este normal ca acestea să se extindă și către transportul public. Suntem bucuroși că acum și locuitorii din Baia Mare vor avea la dispoziție o metodă de plată modernă și apreciem că am găsit o asemenea deschidere din partea autorităților locale și a regiei de transport public. BCR va investi continuare în programul integrat Smart City și suntem convinși că, alături de partenerii noștri, vom lansa soluții similare și în alte orașe”, a declarat Ciprian Nicolae, Șef Departament Acceptare Carduri BCR.

Sistemul de plată contactless din cele 32 de mijloace de transport ale Ubis este extrem de simplu: călătorii trebuie să apropie cardul bancar contactless de validatoarele din autobuze, după care vor primi imediat înștiințarea de realizare a tranzacției. Validatorul va elibera apoi o dovadă de plată, pe care utilizatorul trebuie să o păstreze până la coborârea din mijlocul de transport.

Sistemul propus de BCR a fost construit având la bază arhitectura de funcționare reglementată de Mastercard și VISA, astfel încât orice card emis oriunde în lume sub însemnele celor două organizații să poată fi utilizat pentru plata călătoriilor.

Telekom Romania a pus la dispoziție infrastructura de POS-uri și imprimante pentru emiterea biletelor de călătorie, echipamentele de comunicații 3G, a implementat sistemul într-un mod integrat și va asigura mentenanța și service-ul pe toată durata proiectului.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.