Baia Mare leagă parteneriate de colaborare cu Federaţia Rusă: Prima grădiniță din România cu predare în limba rusă

În pragul sărbătoririi Zilei Rusiei, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a cerut în plenul Consiliului Local votul de principiu al aleșilor băimăreni pentru realizarea unui parteneriat de colaborare important. Este vorba despre înodarea unei relații a Municipiului Baia Mare cu Uniunea Rutienilor și Ambasada Rusiei.

Acest parteneriat presupune dezvoltarea relațiilor economice, culturale și între cele două țări. „În baza acestui parteneriat ne dorim să înființăm aici, în Baia Mare prima grădiniță din România cu predare în limba rusă. Iar mai apoi să dezvoltăm următoarele etape de învățământ. Este o oportunitate pe care trebuie să o exploatăm în dezvoltarea relațiilor economice și culturale”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

De asemenea, Cătălin Cherecheș a mai arătat că în baza parteneriatului de colaborare, municipiul Baia Mare ar urma să se înfrățească cu un oraș relevant din Federația Rusă. Inițiativa primarului a fost aprobată în unanimitate de către aleșii băimăreni prezenți la ședința de Consiliu Local.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.