BAIA MARE: Restricții de circulație pentru autovehiculele de mare tonaj care transportă material lemnos și agregate de carieră

Restricții de circulație pentru autovehiculele de mare tonaj care transportă material lemnos și agregate de carieră
lemneLa inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, Consiliul Local al Municipiului Baia Mare, întrunit în ședință extraordinară în data de 18 august 2015, prin Hotărârea nr.367/2015 care reglementează circulața autovehiculelor destinate transportului de mărfuri și a utilajelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 4,5 tone în municipiul Baia Mare, a hotărât să restricționeze circulația pentru autovehiculele de mare tonaj care transportă material lemnos și agregate de carieră.
Practic, administrația publică locală interzice prin indicatoare rutiere corespunzătoare accesul și circulația autovehiculelor și utilajelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, care transportă material lemnos și agregate de carieră. De la regulă vor face excepție doar localnicii care doresc să își transporte materialele de construcții în vederea realizării unei locuințe. În baza prevederilor legale, aceștia vor putea primi o autorizație în acest sens din partea Administrației Publice Locale a Municipiului Baia Mare.
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare:
„În opinia mea, ideal ar fi ca aceste două activități, exploatarea lemnului și exploatarea din carieră a materialelor de construcții, ar trebui sistate pe raza municipiului Baia Mare. Să nu se mai scoată piatră din cariere în zona municipiului nostru și să nu mai fie exploatat într-un mod accelerat lemnul.
Pentru aceste lucruri am gândit și înființarea Parcului Natural Firiza. Pe de altă parte, nu poți să nu rezonez cu solicitările care, de-a lungul timpului, le-au avut cetățenii din Ferneziu, Firiza, Blidari, Valea Borcutului, Valea Roșie cu privire la transportul greu care distruge carosabilul și alte bunuri pe raza municipiului Baia Mare, generând și deranj. Efectul la nivel economic este unul minim, nesemnificativ. Cred că este foarte important să reglementăm modul în care, spre societățile comerciale importante, cei care produc mobilă, ajunge material lemnos și aici ne referim la material lemnos care provine din alte zone. Avem drumul de centură, avem alte drumuri reglementate în acest sens”.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.