Baia Mare:Apelarea nejustificată a serviciului de urgenţă 112 se sancţionează!          

Ieri, 15 septembrie, Poliţia Municipiului Baia Mare, a fost  sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de către o persoană de sex feminin despre  faptul că a fost răpită de pe strada Oborului din municipiu.

Poliţiştii băimăreni au întreprins de îndată activităţi de investigare şi căutare şi, la scurt timp de la sesizare, au reuşit să identifice apelanta, pe strada Grănicerilor din municipiu. S-a constatat că a fost vorba de o minoră în vârstă de 9 ani care a sesizat răpirea verişoarei ei. Tânăra reclamată ca fiind răpită a fost găsită de poliţişti dormind la domiciliul ei.

Pentru nesupravegherea minorei, tatăl acesteia a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei, conform prevederilor Legii nr.61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată.

Vă informăm că, la data de 03 septembrie a.c., a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa de Guvern nr. 62/2019 pentru modificarea şi completarea O.U.G. nr.34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului unic pentru apeluri de urgenţă, care prevede sancţiuni mai aspre pentru alertarea falsă a autorităţilor. Acestea vor intra în vigoare la 30 de zile de la publicare, adică la data de 03 octombrie 2019.

Astfel, la art.32 alin1 literele a) şi b) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

  1. Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114, se sancţionează cu amendă de la 500 de lei la 1000 de lei.
  2. Alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie se sancţionează cu amendă de la 1500 de lei la 5000 de lei.
Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.