Baia Mare: Înşelat cu 14 000 de lei prin metoda ,,Accidentul”

metoda_accidentulIeri, 24 august, un bărbat în vârstă de 85 de ani, a fost înşelat cu suma de 14 000 de lei prin metoda ,,Accidentul”. Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorilor.

 Partea vătămată, un băimărean în vârstă de 85 de ani, a declarat că ieri, în jurul orei 14.45, a fost sunat pe telefonul fix de către o persoană necunoscută care s-a recomandat a fi avocata fiului său şi care l-a anunţat că acesta a provocat un eveniment rutier şi a rănit doi copii. „Avocata” a pretins că este necesară suma de 30 000 de euro pentru despăgubirea victimelor accidentului.

Ulterior, bătrânul a fost sunat de o altă persoană, care s-a prezentat a fi procuror, şi care l-a convins să se întâlnească în Piaţa Revoluţiei din municipiul Baia Mare şi să-i înmâneze 14 000 de lei.

În scurt timp, băimăreanul şi-a dat seama că a fost înşelat şi a anunţat poliţia.

Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Pentru a evita să deveniţi victime ale escrocilor, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

În niciun caz nu daţi crezare imediat unor „poveşti” anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci verificaţi informaţia printr-un apel la 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Într-adevăr, unele servicii medicale sunt furnizate contra cost, dar nu şi în cazul serviciilor medicale de urgenţă. De aceea, în niciun caz nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi – nu faceţi decât să cădeţi în plasa întinsă de cei care doresc să profite de lipsa dumneavoastră de informare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.