Baie de sânge! Trei explozii puternice provocate de bombe artizanale: sunt zeci de victime

Baie de sânge! Trei explozii puternice provocate de bombe artizanale: sunt zeci de victime

Trei explozii au zdruncinat oraşul Jalalabad din estul Afganistanului, făcând cel puţin trei morţi şi 20 de răniţi, potrivit unui prim bilanţ, au indicat autorităţi locale, citate de AFP.

„Au avut loc trei explozii consecutive la Talashi Chawk, centrul capitalei provinciei Nangarhar, ‘în apropiere de o maşină a poliţiei”, a indicat într-un mesaj pentru presă purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei, Attaullah Khogyani.

„Natura exploziilor nu a fost stabilită. S-ar putea să fi fost bombe artizanale”, a adăugat el, anunţând un bilanţ provizoriu al victimelor de cel puţin trei morţi şi 20 de răniţi.

Nicio grupare rebelă care operează la actuală în Afganistan nu a revendicat deocamdată aceste atentate, dar jihadiştii Statului Islamic şi insurgenţii talibani sunt cei mai activi în estul ţării.

Jalalabad, un oraş situat nu departe de graniţa cu Pakistanul, a fost ocolit de atentate în ultimul timp, luptele, în principal împotriva Statului Islamic, având loc în districtele îndepărtate ale provinciei.

Cu toate acestea, cel puţin 16 civili au fost ucişi la mijlocul lunii martie într-un atac sinucigaş, urmat de un schimb de focuri asupra unei întreprinderi locale BTP, în apropiere de aeroportul din Jalalabad. Talibanii au asigurat că nu au avut nicio implicare.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a propus de mai multe ori o încetare a focului pe perioada lunii Ramadanului, dar luptele continuă în ţară.Sursa: romaniatv.net 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.